SoPan B-nuorilla tasaista kamppailua kotiottelussa

0
SoPan hyökkääjät Jesse Janger (oik.) ja Olli-Oskari Virta antamassa painetta turkulaismaalille.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon Junioreiden molemmat B-nuorten jääkiekkojoukkueet selvittivät kotiottelunsa voitokkaasti.
Jäähallissa kohtasivat B2-ikäluokan Mestiksen kamppailussa SoPa ja turkulainen Kiekko-67. Kotijoukkue ratkaisi pelin edukseen päätöserässä ja voitti lopulta maalein 6–2 (1–1, 1–0, 4–1).
Ottelu pysyi numerollisesti tasaisena viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. Jesse Janger siirsi SoPan 4–2 johtoon ajassa 52.24 ja vain 39 sekuntia myöhemmin Nestori Pulakka venytti eron jo kolmen maalin levyiseksi.
Voittajien tehopelaaja oli maalin tehnyt ja kolme syöttänyt Ville Lindholm . Puolustaja Oskari Alapuranen viimeisteli kaksi maalia ja Olli-Oskari Virta tarjoili syötöt kahteen osumaan.
Mainittujen pelaajien lisäksi tehotilastoon saivat sopalaisista nimensä maalin tehnyt Christian Laakso , sekä syöttöpisteen keränneet Juuso Salo, Valtteri Kontio, Juuso Kivimäki, Mikael Perkkiö, Miska Loimusto ja Onni Kuula . SoPan maalin suulla Patric Niilo venyi 24 torjuntaan.
Voitto nosti SoPan takaisin Mestiksen ykköslohkon kärkikaksikkoon, eli kevään lopputurnauspaikkaan oikeutettujen joukkueiden kastiin. Edellä on vain pistemenetyksittä etenevä virolaisvahvisteinen Harjun Kiekko, jonka somerolaiset kohtaavat sunnuntaina Nummelassa.

Virrat tehokkaina

Vuotta vanhemman ikäluokan B1-nuorissa SoPa jatkoi sunnuntaina kotijäällä Alueliigan lohko nelosen koitoksia. Vieraaksi saapui suurin toivein VG-62, joka kuitenkin joutui palaamaan Naantaliin pettyneenä, 7–1 (2–0, 3–0, 2–1) tappio niskassaan.
Arsi Virta jatkaa lohkon pistepörssin kärjessä, oltuaan vahvasti osallisena neljän (1+3) SoPa-maalin syntyyn. Pikkuveli Olli-Oskari Virta (0+3) sai tililleen yhtä monta syöttömerkintää, samoin Juuso Lehtinen (0+3). Miika Laaksonen (3+0) puolestaan taiteili hattutempun, eli kolme henkilökohtaista osumaa.
Kotijoukkueen muut maalintekijät olivat Valtteri Kaase, Valtteri Ahorinta ja Nestori Pulakka. Syöttöpinnan saivat nimiinsä Christian Laakso, Valtteri Lehtonen, Luukas Virolainen, Lenni Koivumäki ja Valtteri Lehtinen . Hyvän maalivahtipelin pelanneelle Miko Koivuniemelle kertyi SoPan maalilla 25 torjuntaa.
Voittonsa myötä SoPa valloitti paikkansa lohkon kärjestä. Ja kuten tämän sarjan osalta muistetaan, vain ykköstilalta avautuu sarjan pääteeksi paikka valtakunnalliseen lopputurnaukseen.