SoVo äityi kotisalissa parhaimmilleen

0
Tunteet pinnassa. FC Kemin ulosajetun Ricardo Arcosin (vas.) sekä Keijo Huuskon jälkipelit kiehauttivat sovolaisten tunteita ja sanan säilä viuhui tilanteessa puolin jos toisinkin. Kotijoukkueen pelaajista ärtymystään purkamassa Arber Istrefi (10), Xhevdet Gela, Nikola Erceg (20), Akseli Syrjälä ja Joonas Manzo (19).

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal ja FC Kemi järjestivät monitoimitaloon saapuneille futsaljännäreille värikkään, tapahtumarikkaan ja viihdyttävän iltapäivän liigatason futsalin parissa.
Ennakkoasetelmien valossa FC Kemi oli ottelun voittajasuosikki, mutta ailahtelevasti tällä kaudella esiintynyt SoVo intoutui vaihteeksi esittämään parasta osaamistaan.
Lopputuloksena oli SoVo Futsalin komea 8–2 (2–1) voitto, joten vajaan kolmen kuukauden takainen (3–8) tappio Kemin kotikentällä tuli kuitatuksi korkojen kera takaisin.

Tehomies muissa maisemissa

SoVon urakka helpottui, varmasti myös henkisesti, kun sen ei tarvinnut miettiä keinoja Futsal-Liigan kuluvan kauden tehokkaimman pelaajan aisoihin saamiseksi.
Liigan maali- ja pistetilastoja johtava FC Kemin Enderson Suarez joutui näet jättämään tämän ottelun väliin, ollessaan samaan aikaan lajin edustustehtävissä kotimaassaan Venezuelassa.
Vieraat iskivät nopeasti pelin avausmaalin, mutta se ei kamppailuun hyvin latautunutta kotijoukkuetta hetkauttanut. SoVo hyödynsi mallikkaasti kaksi erikoistilannetta, siirtyen avausjakson puolivälin jälkeen ”kuskin paikalle”.
Arber Istrefi viimeisteli tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta ja Gezim Voca laukoi isännät johtoon tarkalla, tulisella vapaapotkulla.
Toisen jakson alussa Vocan oikean jalan kanuuna jylisi uudestaan ja tällä kertaa hänen komea vetonsa kohti maalin takanurkkaa lähti miltei puolesta kentästä.
Myös Istrefi taituroi vielä toisen henkilökohtaisen osuman, ennen kuin loppupelin hahmoksi noussut Mergim Bushi sai ”koneensa” toden teolla käyntiin. Mies latoi ensin hattutempun täyteen kuudessa minuutissa ja huipensi pelipuhteensa neljänteen henkilökohtaiseen osumaan hieman ennen loppua.

”Olimme velkaa”

Näyttävien maalien kimarasta huolimatta voitto ja kolme arvokasta sarjapistettä lohkesivat SoVolle ennen kaikkea puolustuspelin onnistumisella. Vaaralliseksi tiedetylle FC Kemille ei yksinkertaisesti jäänyt tilaa eikä aikaa hyökkäyskuvioidensa päättämiseen.
– Edellinen kotiottelu (3–12 tappio) oli meiltä sellainen pohjanoteeraus, että tunsimme olevamme velkaa sekä kotiyleisölle että itsellemme aivan toisen näköisen esityksen. Siinä me tänään onnistuimme ja nyt tunnelma joukkueessa on erittäin hieno, itsekin jämäkän pelisuoritteen SoVon takalinjoilla vetänyt pelaajavalmentaja Valdrin Seferi sanoi.
”Valtsu” kertoi pureutuneensa joukkueen kanssa parin viikon pelitauolla pelin ongelmakohtiin huolella ja tosissaan:
– Treeneissä on menty entistä kovempaa ja samalla olemme vähän muuttaneet pelitapaamme. Ainakin tässä ottelussa muutokset toimivat hyvin ja samalla tavalla pelaamista on tarkoitus kehittää tästä eteenpäinkin, Seferi kertoi.

Tunteet kuumenivat

SoVon maalitolppien väliin komennuksen saanut Akseli Syrjälä muurasi vieraiden nopean avausmaalin jälkeen kehikkonsa umpeen, joutuen antautumaan toisen kerran vasta aivan pelin loppuhetkillä.
Kemin joukkueessa on samantapaisia kovin tunteikkaasti pelaamiseen ja tilanteisiin reagoivia pelimiehiä kuin SoVonkin puolella. Ei siis ihme, että taistelun tuoksinassa sanailtiin, torailtiin ja otettiin välillä myös kontaktia vähemmän herrasmiesmäiseen tyyliin.
Pahin kalabaliikki syntyi noin seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua, kun kaksinkamppailutilanne roihahti tuuppimisen ja sättimisen kautta jopa kasvoille läpsimiseksi.
Viime mainitusta tempusta Kemin Ricardo Arcos tuli poistetuksi kentältä erotuomarin vilauttaman punaisen kortin myötä. Samoilta turpakäräjiltä vierasjoukkueen Keijo Huusko hankki itselleen varoituksen ja sovolaisista keltaista korttia joutuivat silmäilemään Voca sekä Xhevdet Gela.

Tässäpä kiihkeä pari pudotuspeleihin?

Tällä hetkellä FC Kemi on liigataulukossa toisena ja SoVo Futsal seitsemäntenä. Mikäli nämä asetelmat säilyvät runkosarjan loppuun asti, luvassa on erittäin kihelmöivä puolivälieräsarja tämän taisteluparin kesken.
Voca kirjautti sunnuntaina nimiinsä kauden 20. maalin, joten hänestä tuli Istrefin jälkeen toinen sovolainen, joka on saavuttanut kahdenkymmenen maalin rajapyykin neljällä peräkkäisellä runkosarjakaudella.
Istrefi (18+14) on puolestaan etenemässä tuohon saavutukseen jo viidettä kertaa. Ei kuitenkaan peräkkäisillä kausilla, koska viime kausi jäi hänen osaltaan pitkän pelikiellon vuoksi tyngäksi.

Tauon jälkeen Valkeakoskelle

Futsal-Liigassa vietetään jälleen parin viikon mittaista pelitaukoa maajoukkueen turnauksen vuoksi. SoVo pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon lauantaina Valkeakoskella ja seuraavana päivänä se isännöi jyväskyläläistä Kampuksen Dynamoa Somerolla.
Valkeakosken ottelu sikäläistä Mad Maxia vastaan saattaa muodostua hyvin ratkaisevaksi kamppailussa runkosarjan kuutossijasta.
Mad Max on tällä hetkellä kolme pistettä somerolaisten edellä, mutta keskinäisen ottelun voitto (varsinaisella peliajalla) nostaisi SoVon paremman maalieron turvin valkeakoskelaisten edelle.

Mergim Bushi (SoVon valkoasussa) kaunisteli joukkueensa voittolukemia neljällä maalilla.

Sovon tehosaldot FC Kemiä vastaan:
Mergim Bushi 4+0=4 (+7/-1=+6)
Gezim Voca 2+1=3 (+6/-2=+4)
Arber Istrefi 2+1=3 (+3/-2=+1)
Valdrin Seferi 0+1=1 (+4/-2=+2)
Joonas Manzo 0+1=1 (+2/0=+2)
Eetu Kauria 0+1=1 (+2/0=+2)
Teemu Lammi 0+1=1 (+1/0=+1)
Nikola Erceg (+4/0=+4)
Xhevdet Gela (+3/-1=+2)
Maalivahti: Akseli Syrjälä 2 päästettyä maalia
Varoitukset: Seferi, Voca, Gela

Futsal-Liigan sarjatilanne:
Akaa F. 16 14 0 0 2 105-47 42
FC Kemi 17 11 2 0 4 94-48 37
KaDy 16 11 2 0 3 66-30 37
ToPV 16 10 1 2 3 95-44 34
GFT 16 11 0 0 5 66-41 33
Mad Max 16 7 2 0 7 65-70 25
SoVo 16 6 1 2 7 84-81 22
JoSePa 17 4 1 1 11 55-88 15
____________________________
Sievi FS 16 4 1 0 11 41-84 14
PP-70 16 3 1 2 10 39-77 13
——————————–
Ilves FS 16 2 0 4 10 39-82 10
____________________________
Riemu 16 2 1 1 12 30-87 9