SoVo Futsal vaisuna vuoden ensimmäisessään – takkuista myös kakkosella

0
SoVon miesten kakkosjoukkueesta vain Atte Ekholmin ruuti oli kevätkauden kotiavauksessa riittävän kuivaa.

PP-70 – SoVo F. 3-1

Tekstit Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalille vuoden avauspeli Futsal-Liigassa oli odottamattoman vaikea. Joukkue kärsi ensimmäisen kerran tappion tamperelaisen Peli-Pojat -70:n kotikentällä.
Neljättä kauttaan pääsarjassa pelaava PP-70 oli kolmessa aiemmassa Tampereen kohtaamisessa joutunut nöyrtymään somerolaisvierailleen, mutta nyt kurssiin tuli 3–1 (1–1) kotivoiton myötä muutos.
– Tänään oli kyllä täyttä kuraa koko esitys. Näytti että siellä oli lauma lampaita kentällä, kun ei edes suu käynyt yhtään, SoVo Futsalin pettynyt manageri Jarkko Ihalainen äimisteli suojattiensa vaisuja suorituksia.

Manzo maalasi, Syrjälä torjui

Vähämaalisen kamppailun avausosumasta vastasi avausjakson puolivälissä SoVon Joonas Manzo , jolle syötön tarjoili Espoon BK:n lainapelaajana jälleen mukana ollut Guri Qerimi.
Läpi alkukauden somerolaisjoukkueen valopilkkuihin lukeutunut Manzo viimeisteli kauden seitsemännen osumansa, joten hänellä on jo kauden tässä vaiheessa koossa enemmän maaleja kuin koko viime kaudella yhteensä.
PP-70 tuli onnistuneella rangaistuspotkulla tasoihin hieman ennen taukoa. Toinen pelijakso eteni loppuminuuteille asti maalittomana, kunnes isäntien Mikko Ala-Hakuni rokotti vieraiden puolustusvirheestä 2–1 johtomaalilla.
Päätössummerin soidessa tamperelaiset tuikkasivat pallon vielä kerran somerolaismaaliin ja pääsivät tuulettelemaan kauden toista keskinäisten pelien voittoaan.
Niin sanotusti ”puhtaat paperit” manageri Ihalainen antoi joukkueestaan vain maalivahti Akseli Syrjälälle , jonka lukuisat hienot torjunnat säästivät SoVon suurinumeroiselta tappiolta.

Kahden kotipelin viikonvaihde

Tampereen ottelusta SoVon kokoonpanosta puuttuivat vielä pitkää pelikieltoa kärsineet Mergim Bushi ja Valdrin Rashica. Bushi lienee mukana taas tulevan viikonlopun otteluissa, mutta Rashican taival somerolaisjoukkueessa on tältä erää ohitse.
Toista kauttaan SoVoa edustanut Rashica teki hiljattain pelaajasopimuksen jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden kanssa ja keskittyy nyt pelkästään kesälajin harjoittamiseen.
Tulevana viikonloppuna SoVo esiintyy liigaotteluissa kotikentällään kahtena peräkkäisenä päivänä. Huomenna vieraaksi saapuu Golden Futsal Team Espoosta ja sunnuntaina Tornion Palloveikot.
Molemmille vastustajille somerolaisjoukkueella on syyskierroksen jäljiltä kalavelkoja makseltavanaan. GFT voitti joukkueiden edellisen yhteenoton Espoossa maalein 8-6 ja ToPV käänsi kotikentällään SoVon johdon 7–4 jatkoaikavoitokseen.
SoVon riveissä saatetaan jo viikonvaihteessa nähdä joukkueen tuorein vahvistus, pelaajavalmentaja Valdrin Seferin nuorempi veli Valmir Seferi, 26.

Liigakentiltäkin tuttu Esapekka Jaakkola palasi pitkästä aikaa tutulle futsal-areenalle ja somerolaisjoukkueen vahvuuteen.

Takkuista myös kakkosella

SoVo/2 – KaaPS 4–6

Ennen SoVon liigajoukkuetta uuden kalenterivuoden futsal-pelit ehti aloittamaan seuran miesten kakkosjoukkue. Se isännöi Länsi-Suomen Kolmosen ottelussa monitoimitalossa Kaarinan Palloseuraa.
Viime vuoden puolella pelatuissa viidessä ottelussa Voima-kakkonen esitti miltei poikkeuksetta erinomaisia otteita, vakiinnuttaen paikkansa ylivoimaisen FC Kliinin takana lohkokakkosena. Siksipä olikin hieman yllättävää, että hieno lento katkesi lohkon tyvipäässä majailleen KaaPS:n isäntänä.
Toki vastustaja oli odotettua pirteämpi tapaus ja onnistui aktiivisella kahden suunnan pelaamisellaan sekoittamaan kotijoukkueen pasmat. Siitä huolimatta Voiman 4–6 (2–1) tappio oli kotijoukkueelle ja -yleisölle pahanlainen pettymys.
Voiman reservit eivät oikeastaan missään vaiheessa löytäneet peliinsä samaa iloa, rentoutta ja lennokkuutta kuin useimmissa syyskauden otteluissa. Maalipaikkoja kyllä syntyi rutiininomaisellakin suorittamisella ja oma maali pysyi pitkään tarkasti varjeltuna, kiitos konkarivahti Matti Ryhdän.

Vain Ekholmin ruuti kuivaa

Hyökkäyspäädyssä Atte Ekholm (3+1) väläytteli sellaisia tehoja mitä voiton raastamiseksi olisi kaivattu koko miehistöltä. Manu Kuisma onnistui maalinteossa kerran ja Janne Eerikäinen sekä Mikko Kaase saivat nimensä pelipöytäkirjan syöttäjäosioon.
Kuisman maali toisen jakson kolmannella minuutilla saatteli kotijoukkueen 3–1 johtoon. Tuossa vaiheessa voimalaiset taisivat uskoa voiton irtoavan vähän nihkeämmälläkin esityksellä, mutta niin vain yritteliäs kaarinalaisporukka rynnisti tilaisuuden saatuaan rinnalle ja ohitse.
Mikäli vanhat merkit yhtään paikkaansa pitävät, kotitappiosta sisuuntunut somerolaisjoukkue lähtee näyttämään ”taivaan merkit” seuraavalle vastustajalleen. Se on Länsi-Suomen Kolmosen A-lohkossa viimeistä edellisenä majaileva FC Turku, jonka vieraaksi kakkos-Voima reissaa sunnuntaina.