Tästä me muistamme vuoden 2019

0
Ville Valo ja Agents vetivät Esakallion äärimmilleen kuulijoita.

Vuosi 2019 jäi Somerolla mieleen erityisesti muutamasta uutisesta.

Someron Liikunnan toiminnanjohtaja Veera Hälli Someron kuntosalilaitteiden äärellä. Ne olivat yhdessä siistissä nipussa salin nurkassa koko remontin ajan.

Kahden liikuntapaikan remontit puhuttivat kovasti. Monitoimitalon pitkää kiinnioloa kritisoitiin, mutta toisaalta remontoitua lopputulosta ihailtiin ja kehuttiin. Sisätyöt maksoivat noin 700 000 ja ulkotyöt 60 000 euroa.

Urheilukentän remontoiminen kävi pariinkin otteeseen kaupunginvaltuustossa, mutta lopullisen päätöksen hiominen on yhä kesken. Yleisönosastossa käytiin vilkasta keskustelua eri vaihtoehdoista ja remontin tarpeellisuudesta ylipäätään. Kokonaiskustannusarvio on 1,677 miljoonaa euroa.

Minna Nikkanen työskentelee nyt keilahallissa.

Someron yleisurheilun kestotähti Minna Nikkanen lopetti komean seiväshyppyuransa. Nyt häntä tosin näkee enemmän paikkakunnalla, sillä Nikkanen muutti Turusta takaisin Somerolle ja meni töihin keilahallille.

Tommi Holttinen

Vuoden urheilijaksi paikkakunnalla äänestettiin seiväshyppääjä Tommi Holttinen . Someron Esan yleisurheilija sai Someron Liikunnan järjestämässä kisassa 193 ääntä. Yhteensä ääniä finalisteille tuli 579 kappaletta.

Ulla Hautamäki

Yrittäjätunnustuksia annettiin tänä vuonna kaksi: Vuoden yritys oli Muotiputiikki Helmi ja Vuoden yrittäjänainen Ulla Hautamäki .

Anita Hallapelto
Jussin Baarin Klassinen tupla-annos oli kesäkisan suosikkiruoka.

Someron Maistuvin Makuelämys 2019 -kilpailun voitti Jussin Baarin Klassinen tupla-ateria . Kesän aikana kisassa annettiin yhteensä 1 068 ääntä, joista Jussin Baari sai 232. Somero-lehden järjestämään kilpailuun osallistui 11 paikallista ruokapaikkaa.

Teuvo Jokinen

Yksi Someron ikonisimmista lääkäreistä lopetti työuransa jäädessään eläkkeelle syyskuun lopussa. Terveyskeskuksen johtava lääkäri Teuvo Jokinen ehti hoitaa somerolaisten vaivoja peräti 36 vuotta.

Yhtä aikaa, kun Jokinen jäi eläkkeelle, lopetti Someron lääkäriasema toimintansa kannattamattomana. Lääkäriasema oli Pihlajalinnan omistuksessa vuoden 2018 tammikuusta. Sitä ennen sen omistivat Marketta Ahonen , Tuomo Niskanen ja Hannu Ahonen .

Autoilijat huomasivat loppusyksystä tienvarteen ilmestyneet ”peltipoliisit”. Somerolle asennettiin neljä uudenmallista nopeusvalvontatolppaa. Ne sijaitsevat Helsingintiellä lähellä Härkäläntien, Hämeentien ja Tehdastien risteyksiä. Hämeentien kohdassa ne ovat molemmin puolin tietä.

Somerolainen ehdokas Jani Kurvinen jännitti vaalivalvojaisissaan Pitkäjärvellä eduskuntavaalien ääntenlaskun etenemistä.

Vuosi jäi mieleen myös eduskuntavaaleista, joissa somerolaisehdokas Jani Kurvinen (kesk.) hävisi kansanedustajan pestin puoluekumppanilleen Esko Kivirannalle . Eroa Kurvisen ja Kivirannan välillä oli 290 ääntä. Kurvinen sai 3 525 ääntä.

Somero ei saanut omaa kansanedustajaa, mutta täällä kauppiaana toimiva salolainen Mikko Lundén rynnisti läpi 644 äänellä perussuomalaisten listoilta.

Yhdistyksistä suureen ponnistukseen venyi Somerniemen Musiikkiteatteri, joka rakensi uuden, hulppean ja katetun katsomon kesätorin kupeeseen. 300-paikkainen katsomo maksoi noin 120 000 euroa.

Myös Hiidenlinnaan tehtiin aivan uusi kesäteatteri, jonka katsomossa on noin 140 paikkaa.

Somerolainen vappu huipentui puolestaan Ville Valon ja Agentsien keikkaan. Kokoonpano aloitti Somerolta Badding -aiheisen kiertueensa. Kaikki 2 000 lippua myytiin loppuun paljon ennen konserttia. Jälkimarkkinoilla käytiin kiivasta kauppaa viime hetken tiketeistä. Vastaavia yleisömääriä Esakallio keräsi 1960-luvulla suurten tähtien esiintyessä.