Töllö ei estä liikkumista

0

Television katselu on terveyden kannalta haitallisimpia istumisen muotoja. Jyväskylän yliopiston tutkimus selvitti, että aktiivisesti liikkuvat naiset katsoivat televisiota vähemmän kuin vähän liikkuvat naiset. Etenkin runsas television katselu oli tällä ryhmällä harvinaista.

Miehillä tulokset olivat erilaiset. Miehistä aktiiviliikkujat katsoivat televisiota useammin kaksi tuntia, ja harvemmin vain yhden tunnin päivässä. Aktiivisesti liikkuvilla miehillä on aikaa sekä runsaampaan television katseluun että liikuntaan.

Selityksenä voivat olla erilaiset syyt liikunnan harrastamiseen. Miehillä yleisimpiä syitä ovat elämyksellisyys ja kilpaurheilu, jotka voivat olla motiiveja esimerkiksi urheilun seuraamiseen. Naisilla terveydestä huolehtiminen on tärkeä peruste liikunnan harrastamiseen, ja terveystietoiset naiset saattavat myös vältellä television katselua terveydellisistä syistä.

Toinen selitysmalli voi löytyä ajankäytöstä. Suomalaiset naiset käyttävät keskimäärin tunnin päivässä enemmän aikaa kotitöihin kuin miehet.

Tärkeää liikunta on kaikille.