Holttinen aloitti hallikauden voittoisasti, Taloselle SE

0
Tommi Holttinen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Tommi Holttisen kauden ensimmäinen hallikisa seiväshypyn talvikarnevaaleilla Pajulahdessa sujui voittoisasti. Holttisen voittotulos oli 515, jonka sai myös kauden kärkitulosta 541 hallussaan pitävä Alajärven Ankkureiden Mikko Paavola. Kolmas oli Holttisen harjoituskaveri Eetu Turakainen Turun Urheiluliitosta tasan viiden metrin tuloksella.
Tommi Holttisella oli jalassaan ennen vuoden vaihdetta pieniä tulehduksen oireita, mutta ne menivät hetken levolla ja särkylääkkeillä ohi.
– Hyppäsin nyt vasta 14 askeleen vauhdilla, mutta seuraavilla kerroilla lisään vauhtia ainakin yhdellä askelparilla. Muuten hypyt olivat jo kohdallaan, mutta kyllä seuraava korkeuskin (530) olisi pitänyt ylittää, summasi Holttinen kisan jälkeen.
Seuraavan kerran Tommi Holttinen aikoo kisata Tukholmassa runsaan puolentoista viikon kuluttua ja sitten helmikuun 1. päivän Lempäälän Ideaparkissa.
Suomen parhaista Pajulahdesta puuttuivat viime kesän loukkaantumisesta edelleen toipuva Urho Kujanpää sekä parhaillaan Australiassa harjoitus- ja kilpailumatkalla oleva Tomas Weckten , joka siellä ylitti viikonloppuna ulkoradalla kauden kärjeksi 541.

Niilo Talonen hyppäsi Suomen halliennätyksen

Esan Niilo Talonen hyppäsi sunnuntaina talvikarnevaalien P11-sarjan voittoon ja sivusi samalla kolmen pojan aiemmin hyppäämää P10-ikäluokan halliratojen SE- tulosta 230. Talonen oli jopa aivan vähällä ylittää vielä enemmänkin, mutta noin 10 sentin raolla jo ylitetystä 240:stä rima lopulta leijui hiuksen hienon alastulokosketuksen voimasta alas.
Vastaavan niukan pudotuksen ennätyskorkeudestaan 230 teki myös Paavo Virkki , joka ennätystään sivuavalla tuloksella 220 oli saman kilpailun neljäs. Pojat hyppäsivät ensimmäisen kilpailun heti perille päästyään vielä vähän matkasta kankeina, jolloin Talonen oli kolmas tuloksella 210 ja Virkki neljäs tasan kahden metrin tuloksella.
Viikonlopun leiri teki pojille kuitenkin hyvää ja juoksu kulki sunnuntaina jo paljon paremmin.
Seiväsleirillä Esasta olivat myös N16-vuotias Lotta Sariola ja T14-vuotias Saara Virkki , jotka pikkuvaivojen vuoksi hyppäsivät vain yhden kilpailun. Sariola oli seitsemäs N17-sarjassa kauden parhaallaan 280 ja Virkki kahdeksas T15-sarjassa tasan kahden metrin tuloksella.