Tv-sarja Somerosta toteutuu

0
Äänituottaja Ville Korhonen (vas.) ja tuottaja/ohjaaja Jarmo Korhonen ovat valmiita ryhtymään kuvauksiin, joita tehdään helmi -syyskuussa. Yksi sarjan esiintyjistä on Eveliina Hallapelto.

Somero saa, ja luultavasti vielä tämän vuoden puolella, oman tv-sarjan televisioon. Vielä joulukuussa sille etsittiin rahoitusta, mutta nyt tavoitesumma on lähes koossa.

Kyseessä on 10-osainen reality-sarja, jossa esitellään somerolaisia ihmisiä, yrityksiä ja ilmiöitä. Työnimenä on Elämän Helmiä .

Ohjaaja Jarmo Korhonen Tuotantoyhtiö KoDa Productionista kertoo, että hän allekirjoittaa esityssopimuksen AlfaTV:n kanssa kuun lopussa.

– Eli vielä ei ole varmaa, koska sarja esitetään, mutta toivoisin, että vielä tämän vuoden puolella, loppuvuodesta.

Korhonen on hakenut sarjalle rahoitusta myymällä somerolaisyrityksille ja henkilöille paketteja, joilla saa sarjassa näkyvyyttä. Isommalla summalla enemmän, pienellä vähemmän. Rahoitusmenetelmä on ohjaajankin mukaan hyvin erilainen, mitä alalla on totuttu, mutta tällä tavalla on nyt päästy toivottuun tulokseen.

Hanketta rahoittaa 15 somerolaistahoa, joista suurimmat ovat Vilart, MH-Huolto, Jussin Baari, Someron Optiikka, Café Rose sekä Juha Wiskari, Raimo Rönkkö ja Olla-Riitta Aarikka .

– Vielä mahtuu mukaan, jos kiinnostusta on, Korhonen vinkkaa.

Ohjaajalla on mielessään jo karkea käsikirjoitus.

Anita Hallapelto on ohjelmassa kokoava voima, hänen kauttaan tutustutaan eri yrityksiin ja yhteisöihin. Luvassa on tarinoita ihmisistä, jotka asuvat Somerolla, Korhonen kertoo.

– Vielä en ole keskustellut mukaan lähteneiden henkilöiden kanssa heidän toiveistaan, joten sisältö tarkentuu, kun keskustelut on käyty.

Korhonen kaavailee, että ohjelmaa rahoittaneisiin yrityksiin voitaisiin tutustua ihmisten kautta. Nostaa esille esimerkiksi yrittäjiä ja tutustua bisneksen lisäksi myös tämän harrastuksiin ja muuhun elämänpiiriin.

– Tarina etenisi ihmiseltä ihmiselle, hän maalailee.

Korhonen sanoo, että hänellä on takanaan yli tuhat erilaista tuotantoprojektia, mutta tosi-tv-sarjan teko on hänellekin uutta.

– Haluan haastaa itseni. Minua kiehtoo todella paljon lähteä tekemään tämäntyyppistä tuotantoa, iloitsee Korhonen.

Espoolainen KoDa Production tekee verkkosivujen mukaan pääasiassa tv-mainoksia, yritysvideoita, markkinointivideoita, tuote-esittelyvideoita ja opastusvideoita.