Vuonna 2000: Fonsellien uusi elämänrytmi

0
Minna ja Rainer Fonsell näyttämässä ensi kertaa poikaansa veljen vaimolle. Tuore isä ja setä olivat lähdössä illaksi töihin.

Somero-lehti 28.1.2000

Teksti ja kuvat Salli Lehtinen

Tuija ja Petri Fonsellin ja Minna ja Rainer Fonsellin elämään tuli uudenlainen rytmi vuonna 2000. Veljesten perheisiin syntyi poikalapsi kuuden päivän välein.

Vanhemmat ovat mykkyränä onnesta niin kuin pienten vauvojen tulosta yleensä ollaan.

Pariskunnista nuorempi, Minna, 23 ja Rainer, 24, ehtivät ensimmäiseksi. Heidän lapsensa syntyi 5. tammikuuta.

Tuijan, 28 ja Petrin, 33, poika parkaisi ensimmäisen huutonsa 11. tammikuuta.

Lasketuilla ajoilla oli kahden päivän ero. Ultraäänitutkimuksessa kummankin syntyminen ajoitettiin tammikuun 10. päivään.

– Taisi se vähän sekoittaa, kun minun synnytykseni piti käynnistää, Minna Fonsell naurahtaa. Yhdessä ihmetellään, miten ajoitukset voivat osua niin yksiin. Lasten tuloa ei oltu suunniteltu.

Tuija Fonsell sanoo, että heille vauva oli pitkäaikaisten toiveiden täyttymys. He ovat olleet naimisissa yli kuusi vuotta. Minna ja Rainer Fonsell olivat varanneet viime kesäksi vuotta aiemmin.

Ensimmäiset pari-kolme viikkoa ovat menneet hyvin, vaikka vauvat vielä etsivät rytmiään.

Isovanhemmat ovat pyörällä päästään. Tuija Fonsellin vanhemmille poika on ensimmäinen lapsenlapsi. Minna Fonsellin äiti on tullut jo kahdesti aiemmin isoäidiksi. Petri ja Rainer Fonsell ovat perheensä ainoat lapset.

– Lapsen syntyminen muuttaa ihmeesti ajattelua, miettii Rainer, jonka intohimona ovat olleet vanhat autot. Nyt lapsi on etusijalla. Uuden kännykän sijasta hän kantoi äskettäin kaupasta parit vauvansukat ja bodyn.

Tuija Fonsell kertoo, että hänen miehensä on pitänyt matalampaa profiilia. Niin on mies kuitenkin muuttunut, että tarttuu jo imurinvarteen, tiskaa ja täyttää pyykkikoneen.