Vuonna 2010: SM-mitaleita lähes yhtä paljon kuin salolaisille

0
Pikajuoksija Pertti Purola valittiin vuoden nuorisovalmentajaksi. Kuvassa myös juoksijat Niilo Nieminen (vas.) ja Matti Mikkola.

Somero-lehti 5.1.2010

Teksti Salli Lehtinen

SoPa Lentopallon C-tytöt tulivat koko joukkueen voimin hakemaan palkintoaan, joka tuli lentopallon SM-hopeasta.

Someron Liikunnan puheenjohtajalla Jouni Oksasella oli hyvä syy hehkuttaa somerolaisten urheilumenestystä, seuratyötä ja Someron Liikunnan tekemää taustatyötä, kun viime kalenterivuoden SM-mitalisteja palkittiin.
Suomen mestaruuksien lajikirjo oli laaja seiväshypystä nyrkkeilyyn, uinnista ratsastukseen, pikajuoksusta hiihtoon ja rullakiekosta lentopalloon.
Yli 30 yksilöurheilijaa sai kunniakirjan menestyksestä henkilökohtaisissa lajeissa. Joukkueita oli palkittavana kolme.
Esa ja Voima saivat Liikunnan stipendit urheilijoidensa yleisen sarjan SM-saavutuksista. Esan Minna Nikkanen ja Eemeli Salomäki menestyivät seiväshypyssä ja Hannele Luoma uinnissa. Voiman seurastipendi oli nyrkkeilijöiden, Jarkko ja Sauli Putkosen ja Nico Saarimäen ansiota.
Vuoden valmentajan pokaalin sai Kimmo Korpi-Seppälä ja vuoden nuorisovalmentajan Pertti Purola.
Ensimmäisen kerran annettiin huomiota myös liikuntateoista. Mika Sirro teki luistelu-uran Havuharjulta Hirsjärvelle. Anne ja Mika Pukkila palkittiin keilahallista.
Klaus Thomassonin luonnikkaalla juontamisella, Kari Luodon musisoinnilla ja kakkukahveilla höystetty palkintojenjakotilaisuus sai runsaasti yleisöä liikkeelle.

Viisi nyrkkeilijää SM-mitaleilla

Voima marssitti palkintojenjakotilaisuuteen viisi SM-mitalistinyrkkeilijäänsä. Porukan vanhin Jarkko Putkonen oli kuudetta kertaa SM-kisoissa ja kirkasti aiemmin saavuttamansa hopean kullaksi.
Edellisen vuoden SM:t menivät pipariksi Sauli Putkoselta loukkaantumisen takia. Nyt tuli yleisen sarjan 64-kiloisten kolmas sija. Nico Saarimäki saavutti hopeaa yleisen sarjan 54-kiloisissa.
Komeaa menestystä täydensivät Aki Sinisalon SM-pronssi 48-kiloisissa ja Juho Nuotilan toinen sija 52-kiloisten sarjassa.
Kilpailumenestyksestä nauttimaan päässeet nuoret miehet kiittelevät hienoa lajiaan ja innokasta valmentajaansa Kimmo Korpi-Seppälää.

Noora Oksan läpimurtovuosi

Esan uimari Noora Oksa saavutti 15-vuotiaiden ikäkausiuinneissa kahdeksan Suomen mestaruutta: kaksi kultaa, kolme hopeaa ja kolme pronssia. Hänen mielilajejaan ovat 400 metrin sekauinti ja 200, 400 ja 800 metrin vapaauintimatkat.
– Toivon, että kehityn ja pärjään jatkossakin, viisi vuotta sitten siskonsa esimerkistä kilpauinnin aloittanut Noora sanoo.
Helmikuun alussa on aikuisten SM-uinnit ja lisää aikuisten ja nuorten kisoja alkukesällä. Someron uimahallin sulkeminen askarruttaa Noora Oksaa, jolla on edessään lukio. Ratkaisuna voi olla haku erikoislukioon.