Vuonna 2010: Lähipoliisin palvelupiste muuttaa maaliskuussa Kassatielle

0

Somero-lehti 22.1.2010

Teksti ja kuva Salli Lehtinen
Poliisitoiminnasta vastaava apulaispoliisipäällikkö Jukka Mäkilähde sanoo suunnitelmien olevan sellaiset, että poliisi on yleisön tavattavissa lähipoliisin palvelupisteessä ainakin maanantai-iltapäivisin ja sopimuksesta myös muulloin.
– Samalla tyylillä toimitaan poliisilaitoksen muissakin lähipalvelupisteissä Naantalissa, Liedossa, Laitilassa ja Paimiossa.
Alueella liikkuvat poliisipartiot ja liikenteen valvontayksiköt käyttävät tiloja tukikohtanaan.
Apulaispoliisipäällikkö Kari Puolitaival, jonka kontolla ovat poliisilaitoksen lupapalvelut, lupaa, että palveluja tarjotaan muuton jälkeenkin Somerolla paikan päällä, todennäköisesti yhtenä viikonpäivänä.
– Koska tiloihin ei näillä näkymin ole tiedossa kiinteitä lankayhteyksiä, käytämme poliisilaitoksen siirrettäviä asemia, joista pääsee poliisin verkkoon ja rekistereihin,
Poliisin lupakanslia palvelee tällä haavaa Somerolla maanantaisin. Asiakkaita on käynyt paljon ja lupien myynti on ollut suurta.
Varsinais-Suomen ulosottovirasto toimii nytkin poliisin kanssa saman katon alla Somerolla. Se vuokraa puolet OP-Kiinteistökeskuksen tiloista. Kihlakunnan vouti Pauli Eino sanoo, että toimipaikan kaksi työntekijää mahtuvat hyvin. Satunnaisemmin paikalla työskentelevälle voudillekin jää yksi huone.
Maaliskuuhun asti palvelut jatkuvat entiseen malliin poliisitalossa Joensuuntien ja Hämeentien kulmassa