Somero-lehti 12.1.1990

Somerolla on urheiluasiat hyvällä mallilla, mutta vielä aiotaan hankkia valaistu latu ja katettu keinojäärata.

Someron tämänhetkiset suuremmat hankkeet urheilun saralla ovat valaistu latu Hovimäkeen ja katettu keinojäärata.

Näistä ensimmäinen toteutunee vielä tämän vuoden puolella, sillä varat tähän on jo kunnassa varattu.

Jälkimmäisen paperipino sen sijaan siirrettiin juuri Hämeen läänistä Turun ja Porin lääniin, jonka liikuntatarkastaja Keijo Kuusela sanoo, että tämäntyyppisellä perusliikuntapaikalla on uudessa läänissä hyvät mahdollisuudet valtionapuun.

Katetun keinojääradan kustannukset ovat Someron liikuntaishteerin Ari Piispasen mukaan tämän hetken arviossa 4,5 miljoonaa markkaa. Huomattavasti halvemmalla saadaan Hovimäkeen valaistu latu, sillä sen kustannusarvio on noin miljoona markkaa.

Hämeen läänin liikuntatarkastaja Kari Heinosen mukaan ovat Someron urheiluasiat hienolla pohjalla jo ilman näitäkin hankkeita.

– Somerolla ovat liikuntapaikat erittäin hyvällä mallilla. Täällä on muun muassa upea liikuntahalli ja uimahalli, sekä monet perusliikuntapaikat kunnossa. Someron kunta myös avustaa urheiluseuroja huomattavasti yli läänin keskiarvon, sillä suoria toiminta-avustuksia annetaan 19,5 markkaa asukasta kohti. Läänin keskiarvo on 15 markkaa/asukas, kertoo liikuntatarkastaja Heinonen.

– Ja tämäntyyppisiä liikunnallisesti hyväkuntoisia kuntia otetaan myös mielellään vastaan Turun ja Porin lääniin, toivottaa Someron tervetulleeksi uuden läänimme liikuntatarkastaja Keijo Kuusela.