Futsalissa kahden ottelun viikonloppu

0
Harvinainen lipsahdus. KaDyn maalivahti

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal jatkoi liigakamppailujaan kahdella ottelulla. Se kohtasi Valkeakoskella sikäläisen Mad Maxin ja seuraavana oli vuorossa kotiottelu jyväskyläläistä Kampuksen Dynamoa vastaan.
Kyseessä oli kuluvan kauden neljäs kahden ottelun viikonloppu. SoVon tavoitteena oli vihdoinkin napata voitot molemmista koitoksista. Eipä onnistunut vieläkään, sillä Mad Max kyllä meni täpärästi nurin, mutta seuraavana päivänä vastus koveni sen verran, että toinen peräkkäisvoitto jäi kelpo yrityksestä huolimatta haaveeksi.

Loppukirillä voittoon

Valkeakoskella nähtiin moni-käänteinen, tasainen kamppailu, jossa voitto oli tarjolla molemmille joukkueille. Ensin SoVo hukkasi kolmeen otteeseen kahden maalin johtonsa, mutta nousi lopulta itse ”sillasta”, eli maalin tappioasemasta 7–6 (4–3) voittoon.
Mad Max siirtyi ensimmäisen kerran johtoon (5–4) toisen jakson seitsemännellä peliminuutilla ja uudelleen (6–5) vielä vajaat seitsemän minuuttia ennen päätössummeria.
Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Arber Istrefi sooloili somerolaisjoukkueelle näyttävän 6–6 tasoituksen ja runsasta minuuttia myöhemmin Gezim Voca latasi tulisella kaukovedolla voitto-osuman.
Mad Max olisi voittaessaan karistanut SoVon vähintään neljän pisteen päähän ja varmistellut runkosarjan kuudetta sijaansa. Nyt puntit tasoittuivat ja paremman maalieronsa turvin SoVo nousi saman tien valkeakoskelaisten edelle kuudenneksi.
Mad Maxin SoVo onnistui kukistamaan runkosarjan molemmissa keskinäisissä maalikarkeloissa. Pistevoitto tuli Somerolle puhtaasti 6–0 ja maaliero kieli SoVon paremmuudesta lukemin 18–11.

”Ihan hyvä peli, mutta…”

SoVon vieraaksi saapunut KaDy oli puolestaan voittanut syyskaudella joukkueiden välisen yhteenoton Jyväskylässä maalein 5–3. Kotoisen ”Monarin” revanssipelissä sovolaisten vakaana aikomuksena oli voittotilin tasoittaminen.
Pelillisesti SoVo jopa hieman nosti tasoaan lauantaihin verrattuna, mutta vastuskin oli huomattavasti kovempi. Niinpä KaDy kuittasi kauden toisen voittonsa somerolaisista maalein 7–4 (4–1).
– Tämä oli meiltä oikeastaan ihan hyvä peli, paitsi että pakettimme ei tälläkään kertaa pysynyt täyttä neljääkymmentä minuuttia kasassa. Muutama huonompi vaihe ja niiden aikana sattuneet karkeat, maalin johtaneet virheet koituivat kohtaloksemme, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen harmitteli.
Valitettavan suuren eron legendaariselta maalivahdin uraltaan muistettava manageri havaitsi myös torjuntapelissä.
– Ei ollut Akselilla ( Syrjälä ) ihan paras päivänsä meidän maalillamme, kun taas ( Niila-Ville ) Laitinen oli KaDyn tolppien välissä todella hyvä. Hyviä maalintekopaikkojahan meillä oli vähintään saman verran kuin vastustajallakin, Ihalainen huomautti.

Tehomiehet hyytyivät

Valkeakoskella yhteensä yhdeksän tehopistettä saalistaneet SoVon tehomiehet Istrefi ja Voca hallitseva Suomen mestari KaDy puolusti lähes nollatehoille.
Puolustuspelikin heiltä meni pahasti penkin alle, sillä Istrefi ja Mergim Bushi (2+0) olivat kentällä vierasjoukkueen kaikkien maalien syntyhetkellä ja Vocakin kuuden ensimmäisen takaiskun aikana.
Varsinkin Voca turhautui epäonnistumisiinsa ja hankki verbaalisella jälkipelillään varoituksen. Se täytti miehen varoitustilin, joten Vocaa ei nähdä kentällä SoVon seuraavassa ottelussa.
Kotijoukkueen pelaajista parhaiten keskisuomalaisten kyydissä pysyivät maalin tehnyt Juho Pettersson, Xhevdet Gela ja Joonas Manz o. Kaksi viime mainittua jäivät oman peliosuutensa maalisaldoissa jopa plussan puolelle ja pakkaslukemilta välttyi kippari-Petterssonkin.
Vierasvoitto riitti käytännössä sinetöimään SoVo Futsalin paikan Futsal-Liigan pudotuspeleihin. Parhaissa asemissa pudotuspeliviivan alapuolella olevista joukkueista Joutsan Seudun Pallo kärsi sunnuntaina tappion, joten sen ero somerolaisiin on neljä kierrosta ennen runkosarjan päättymistä yhä kymmenen pistettä.

Sovon tehosaldot viikonloppuna:
Arber Istrefi 3+3=6 (+9/-11=-2)
Gezim Voca 2+2=4 (+10/-10=0)
Mergim Bushi 2+1=3 (+9/-12=-3)
Joonas Manzo 1+0=1 (+2/-2=0)
Eetu Kauria 1+0=1 (+1/-1=0)
Nikola Erceg 1+0=1 (+8/-9=-1)
Juho Pettersson 1+0=1 (+1/-3=-2)
Xhevdet Gela 0+1=1 (+1/-0=+1)
Valdrin Seferi 0+1=1 (+2/-2=0)
Valmir Seferi (+1/-2=-1)

Maalivahdit:
Marko Laaksonen 0+1=1/6 päästettyä maalia
Akseli Syrjälä 7 päästettyä maalia.