Henri Liipolalle opetus- ja kulttuuriministeriön apuraha

0
Henri Liipola

Teksti Aulis Tiensuu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kesälajien yli 160:lle kesälajien urheilijalle apurahaa. Apurahan tarkoituksena on mahdollistaa taloudelliset edellytykset ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle sekä menestykselle arvokisoissa.
Yksi apurahan saajista oli Someron Esan moukarinheittäjä Henri Liipola , joka sai pienimmän eli 6 000 euron apurahan. Alkanut vuosi on kaksinkertainen arvokisavuosi, sillä ohjelmassa ovat Tokion olympiakisat ja Berliinin EM-kisat.
Apurahan saaneita yleisurheilijoita oli yhteensä yli 30. Liipolan lisäksi vastavan apurahan moukarinheittäjistä saivat myös Aaron Kangas ja Aleksi Jaakkola sekä Krista Tervo . Seiväshyppääjistä apurahaan ylsi vain Wilma Murto .