Hoivakodin sopimusneuvottelut hyvässä vauhdissa

0
Alunperin hoivakodin piti olla valmis jo viime vuoden lopussa. Valitus lykkäsi kaupungin päätöstä.

Terveys- ja hoiva-alayritys Mehiläinen ja Someron kaupunki ovat neuvotelleet viime viikkoina tulevan uuden hoivakodin lopullisesta sopimuksesta.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen ja Mehiläisen kuntapalvelujen myyntijohtaja Sami Vaateri muistuttavat neuvottelujen olevan vielä kesken, eikä mitään ole vielä lyöty lopullisesti lukkoon.

Neuvotteluissa on pohdittu, millä hinnalla kaupunki ostaa palveluita uudesta talosta. Esillä on ollut, miten varautua näköpiirissä olevaan valtakunnalliseen hoitajamitoituksen nostoon 0,7:ään.

Suikkanen sanoo kaupungille olevan tärkeää, että sovitaan etukäteen hinnoitteluperusteista ja siitä, mitä uusi hoitajamitoitus merkitsee.

Mehiläinen on ottanut esille, voisiko taloa pienentää ja hoivapaikkojen määrää vähentää 60:stä 45:een. Myyntijohtaja Vaateri perustaa esityksen hoivapaikkojen tulevaisuuden tarpeen kartoitukseen. Tervaskannossa on tällä hetkellä 46 paikkaa. Nämä paikat olisivat uudessakin talossa, vaikka sen kokoa pienennettäisiin.

Jos palvelutalon koko pienenee, niin valtuuston pitää ottaa asia uudelleen käsiteltäväkseen ja päätettäväkseen.

– Toiveissa on viedä asia kaupunginvaltuuston huhtikuiseen kokoukseen, jos tarvitaan uusi päätös, toteaa kaupunginjohtaja.

Kuva Riitta Salmi/TS

Neuvottelukumppanit arvelevat, että neuvotteluissa päästään lähiviikkoina ratkaisuun.

Someron kaupunki myi kesällä 2018 Mehiläiselle sisäilmaongelmista kärsivän tehostetun palveluasumisyksikkönsä Tervaskannon. Kaupan ehtona oli, että Mehiläinen rakentaa tilalle uuden 60-paikkaisen palvelutalon. Paikoista 45 olisi tarkoitettu ympärivuokautiselle hoidolle ja 15 kevyemmälle hoivalle.

Kauppa sai lainvoiman vasta viime vuoden lopulla, kun kaupasta tehty valitus hallinto-oikeuteen ratkesi.