Koronaviruksen aiheuttamat vaikeudet

0

Koronavirus on levinnyt maailmanlaajuiseksi. Lähes joka puolella puhutaan vain koronaviruksesta ja pelätään sitä. Mielestäni koronaviruksesta on tehty liian iso juttu, sillä kuoleehan Suomessakin ihmisiä perusinfluenssaan noin 800 joka vuosi. Eli se ei ole minun mielestäni niin vakava, koska se prosenttimahdollisuus, että virukseen kuolee, on kuitenkin hyvin pieni. Tiedän sen kyllä, että koronavirukselle ei ole keksitty vielä mitään vastalääkettä ja että se on sen takia niin iso juttu maailmalla.
Koronavirus on alun perin tullut Kiinasta, mutta se ei tarkoita sitä, että ainoastaan kiinalaisilla olisi tämä virus. Monille on tullut tällainen käsitys ja on alettu välttelemään ainoastaan kiinalaisia.
Esimerkiksi Italiassa oli ollut kahvilan edessä kieltokyltti, jossa luki, että kiinalaiset eivät pääse kahvilaan, tai taksikuskit eivät ota kiinalaisen näköisiä ihmisiä kyytiin. Kiinalaisia on muutenkin alettu kohtelemaan rasistisesti koronaviruksen yhteydessä. Tämä ei koske kuitenkaan vain kiinalaisia, sillä monet muutkin aasialaiset ovat kokeneet tällaista. Miksi?
Ihmiset käyttävät virusta tekosyynä rasistiselle käytökselleen. Kiinassa elää noin 1,4 miljardia asukasta, ja koronavirusta sairastaa tällä hetkellä noin 30 000 ihmistä koko maapallolla. Se, että joku on kiinalainen, ei tarkoita heti sitä, että hän kantaa virusta. Koronavirus ei ole kiinalainen. Kuvittele, jos itse olisit tällaisessa tilanteessa. Et varmaankaan olisi iloinen. Mielestäni ei kukaan ansaitse tällaista kohtelua.

Opiskelija -05