Kouluruoka monipuolisemmaksi!

0

Kasvisruoka on korvaamassa kouluissa liharuoat. Kun kasvisruoka yleistyi kouluissa, ruokaa alkoi mennnä enemmän hukkaan. Nuorten keskittymiskyky heikentyi, ja koulujen alueilta poistuminen kauppaan tai muualle syömään lisääntyi.
Tämä kaikki johtuu siitä, että monet nuoret eivät pidä kasvisruoasta. Nuoret tarvitsevat paljon ruokaa kehittyäkseen. Onko reilua, että nuoret joutuvat olemaan syömättä koulussa? Ajattele, jos et pystyisi syömään mitään päivällä ja sinun pitäisi jaksaa opiskella tai keskittyä haastavaan kokeeseen.
Kouluissa pitäisi olla kasvis- ja liharuokavaihtoehdot. Nuoret saisivat valita, kumpaa ruokaa syövät. Näin he jaksavat keskittyä paremmin opiskeluun. Koulun alueelta poistuminen vähentyy, kun tarjolla on miellyttävää ruokaa. Ruokahävikki pienenee, koska saa itse päättää, syökö kasvis- vai liharuokaa.
Tämä säästää luontoa, auttaa nuoria oppimaan ja vähentää turhaa poistumista koulun alueelta. Mielestäni tämä ei olisi suuri muutos kouluille, mutta iso asia nuorille ja heidän opiskelulleen.

Opiskelija S.P.