Kuntoportaat nousemassa Havuharjulle

0
Oripään vapaa-aikakeskukseen rakennettiin talkoilla kuntoportaat. Siellä kunta kustansi materiaalit, talkookahvit ja -pullat. Somerolla aiotaan edetä kokonaan talkoilla.

Kauan kaivatut kuntoportaat ovat nousemassa Somerolle vauhdilla. Paikkana on Havuharjun rinne, joka on helposti kaikkien ihmisten saavutettavissa.

Tekninen lautakunta pohti kokouksessaan yrittäjä Elina Riikosen alulle panemaa suunnitelmaa. Tekninen johtaja Marko Mäkinen toteaa, että tarvitaan vain maankäyttölupa. Suunnitelmat ja rakentamisen toteuttajaporukka on mietitty pitkälle valmiiksi.

– Yksityishenkilönä en voinut lähteä tällaista asiaa ajamaan, mutta kovin pitkään kuntoportaiden tarpeesta on Somerolla jo puhuttu ja asiaa pyöritelty jo riittävästi. Niinpä ryhdyimme porukalla toteuttamaan tätä. Haihattelu asian tiimoilta saa nyt loppua, Elina Riikonen toteaa päättäväisesti.

Taustalle saatiin Someron Sydämessä ry ja sen mukanaan tuoma joukkovoima.

– Portaat tehtäisiin ja organisoitaisiin ammattimiesten toimesta kokonaan talkoilla. Kolme sähkötolppaa reisipuiksi ovat jo valmiina. Enää tarvitaan noin 5 000 euron edestä painekyllästettyä puutavaraa askelmiin.

Summa ei kuulosta isolta?

– Tästä on ollut tähän asti erilaisia heittoja jopa kymmeniin tuhansiin, mutta kyseisellä rahalla tarvikkeet on rakennusalan yrittäjä laskenut hankittavan, Elina Riikonen toteaa.

– Jos vain kaupunki suo meille tähän tarvittavan maa-alueen käyttöön, niin vain siitä on kaikki enää kiinni. Someron Sydämessä -yhdistyksessä on kuusi työhön tarttuvaa muijaa. He ovat sellaisia, että sitten kun ruvetaan, niin sitten tehdään!

Someron ainoat ”kuntoportaat” ovat olleet Nummijärjellä.

– Ne ovat huonot, puoliksi mädäntyneet ja kapeat. Lisäksi ne ovat siellä. Näistä tulisi 1,30 senttiä leveät ja askelmia on tulossa noin 240.

Metrin matkalle tulee kolme porrasta, eli kyseessä on vahvasti kuntoa ja voimakkaasti sykettä kohottava apuväline.

– Lähikunnissa kuntoportaita jo on. Harrastajamäärät ovat Somerolla isoja. On jääkiekkoilijoita, salibandyn pelaajia, lentopalloihmisiä ja muita, joiden kaikkien treeneihin kuntoportaat ovat hyvin sopivat. Heidän lisäksi paikka olisi kaikkien somerolaisten käytössä, pitkillä ”aukioloajoilla”.