Lipunnosto kulttuurille

0

Tänään vietetään Kalevalan päivää, jolloin juhlitaan kansalliseepostamme Kalevalaa sekä suomalaista kulttuuria.
Päivää vietetään 28. helmikuuta, koska eepoksen luoja Elias Lönnrot päiväsi Kalevalan ensimmäisen version esipuheen 28. helmikuuta.
Kalevalan päivä on virallinen liputuspäivä, mutta muuten sen viettoon ei liity mitään erityisiä tai perinteisiä tapoja.
Tänään Somerolla sitä voi juhlistaa esimerkiksi osallistumalla kirjastorakennuksen 20-vuotisjuhliin. Tarjolla on aamukahvit ja päiväjuhla, jossa kuullaan muun muassa eläkkeelle jäänyttä kirjastonjohtaja Elina Rasaa sekä kirjallisuudentutkija Eija Komua. Illalla esiintyvät sekä Aerodynaaminen jazz-trio että Duo Gröhn–Hiltula.
Kodeissa voi juhlia esimerkiksi nostamalla esille suomalaista ruokakulttuuria.
Syksyllä 2016 kansallisruoasta järjestettyyn kansanäänestykseen osallistui lähes 50 000 suomalaista. Satavuotiaan Suomen kansallisruoaksi valittiin ruisleipä. Kärkijoukossa olivat myös muun muassa karjalanpaisti, karjalanpiirakka, paistetut kalat perunamuusin kanssa sekä mustikkapiirakka. Someron perinneruoka on piapo.

Hyvää juhlapäivää kaikille!