Luentoja arjen kestävistä valinnoista

0

Somero-opisto järjestää yhteistyössä Lounais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonian sekä Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n kanssa neljän maksuttoman luennon kokonaisuuden. Niissä jaetaan ajankohtaista tietoa kiertotaloudesta ja ympäristöä säästävästä elämäntavasta. Tilaisuudet pidetään tiistai-iltaisin Kiiruun koulukeskuksen auditoriossa 25.2.–17.3.

Kestävä arki -luentosarja käynnistyy 25.2. Autoilun säästöt ja päästöt -luennolla, jolla liikenneopettaja Pekka Torkkola käsittelee autoilijan mahdollisuuksia säästää rahaa ja ympäristöä omilla valinnoillaan.

Viikon välein toteutettavista luennoista seuraava on 3.3. Valonian energia-asiantuntija Liisa Harjulan luento Kodin energiasyöpöt kuriin selvittää, mistä kodin energiakulutus koostuu ja millä toimenpiteillä voi säästää sähköä, lämpöä ja vettä.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n palveluneuvoja Marianne Aro kertoo ajankohtaista asiaa jätehuollosta ja lajittelusta. Kodin jätteet kiertoon -luento on 10.3.

Sarjan päättää Valonian erikoissuunnittelija Jaana Itälä-Laineen luento Ajatuksia ja ideoita arjen kestävään kuluttamiseen . Yhdessä pohditaan muun muassa, miten kulutustottumuksia voi muuttaa kestävälle pohjalle.

Saman sisältöiset luennot järjestetään myös Kosken koulukeskuksessa 24.3.–14.4.