Max Lampinen lähenteli moukarin EM-kisarajaa

0
Max Lampinen.

Teksti ja kuva Aulis Tiensuu

Someron Esan Max Lampinen heitti Turussa moukarin talvikilpailuissa M17-sarjan viiden kilon moukarilla uuden oman sekä Esan M16-17 -ikäluokkien ennätyksen 67,22. Aiempi ennätys oli Lampisen viime syksynä heittämä 65,87. Tähtäimessä oli jo nuorten kesän EM-kisojen tulosraja 69 metriä, mutta se ei vielä onnistunut.
Kilpailussa toiseksi heitti 14-vuotias Mico Lampinen myös uudella ennätyksellään 54,91. Runsaan kahden viikon kuluttua moukarin talvimestaruuskilpailuissa pojat pääsevät heittämään SM-mitaleista. Mico Lampiselle SM-kisat ovat ensimmäiset ja hän heittää niissä P15-sarjan neljän kilon välinettä. Kahtena edellisenä kesänä SM-kultaa voittanut Max pääsee mestaruuden lisäksi tavoittelemaan jälleen EM-rajaa.

Kärhän sisaruksille kuulamenestystä

Esan Pinja Kärhä voitti Turun nuorten hallikisoissa T13-sarjan kuulakisan tuloksella 12,37. Samassa sarjassa kaksoissisko Venla Kärhä oli neljäs halliennätyksellään 10,78.
Senja Kärhä työnsi T11-sarjan kilpailussa kolmanneksi uudella omalla ja Esan T10-ikäluokan ennätyksellä 8,88. Ensi viikonloppuna edessä ovat samaisessa paikassa piirin hallimestaruuskilpailut.