Mico Lampinen heitti 13-vuotiaiden ME:n

0
Mico Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan muutaman päivän päästä 14 vuotta täyttävä Mico Lampinen heitti Porissa M17-sarjan 1,5 kilon kiekolla maailman kaikkien aikojen parhaan 13-vuotiaan tuloksen 43,28. Lampisen tulos syntyi heti ensimmäisellä heittokierroksella. Aiempi ME-tulos 43,07 oli Australian Lachlan Pagen nimissä vuodelta 2011. Aiempi Euroopan ennätys 42,55 oli Lampisen viime syksynä heittämä.
Kansainvälisiä nuorten ennätystilastoja ylläpidetään syntymäpäivän mukaan. Suomen ennätykset noteerataan kuitenkin syntymävuoden mukaan. Mico Lampisen tulos on näin samalla myös P14-sarjan Suomen ennätys.
Seuraavan kerran Mico Lampinen heittää ensi lauantaina samassa Porin hallissa järjestettävässä SM-hallikisassa P15-sarjassa, sillä hallissa ei ole kesäiseen tapaan P14-sarjaa. Hänellä on silti osanottajalistan paras tilastotulos 53,85. Sarjassa heitetään kilon painoista välinettä.
Kaksi vuotta vanhempi Max Lampinen ei flunssaisena päässyt mukaan kisaan, mutta SM-kisassa hänkin on jälleen mukana sarjanaan M17.