Myötätuulessa kaksikielistä talviteatteria

0
Merilin Tkatšenko ja Tauno Härginen treenaamassa roolejaan kaksikielisessä näytelmässä, joka avautuu katsojalle, vaikka osaisi vain yhtä kieltä.

Teksti ja kuvat Tarja Kauppinen

Myötätuulen teatterin talvinäytelmä Pilattu loma ? on kaksikielinen.
– Teemme yhteistyötä virolaisen teatterin Poolvillased kanssa, kertoo Olla-Riitta Aarikka , joka on käsikirjoittanut näytelmän.
Viroksi osan repliikeistä käänsi Helle Aunap .
– Juoni kuitenkin avautuu katsojalle, vaikka osaisi vain suomea tai viroa, Aarikka lupaa.
– Pilattu loma? kertoo siitä, miten helposti olemme epäluuloisia ilman mitään aihetta, ja miten samanlaisia me ihmiset kuitenkin pohjimmiltamme olemme, Aarikka kertoo.
Näytelmän ovat ohjanneet Aarikka ja Ain Saviauk .
Näyttelijäkaartiin kuuluvat Merilin Tkatšenko, Priit Tammerand ja Tauno Härginen Virosta sekä Enni Seppänen, Marko Tervonen ja Helena Perho Suomesta.
Tauno Härginen esittää näytelmässä isoisää.
– Tämä on jo kuudes yhteinen projekti teatteri Myötätuulen kanssa. Kotikuntamme on ollut ystävyyskunta Jokioisten kanssa ja sen kautta meille avautui aikoinaan mahdollisuus mennä katsomaan teatteriesitystä sinne. Silloin tutustuimme Myötätuulen ja Kyläsepän teatteriperheisiin ja siitä lähti yhteistyömme, Härginen kertoo.
Mukana yhteistyössä on teatteriväen lisäksi villivihanneksien ja -yrttien käyttöön erikoistunut, somerolaisen Päivi Erosen yritys Päivilli.
– Teatterielämyksen lisäksi voi varata paikan illalliselta, kertoo Aarikka.

Näytelämän ovat ohjanneet Olla-Riitta Aarikka ja Ain Saviauk (takana vas.). Näyttelijäkaartissa ovat Merilin Tkatšenko, Priit Tammerand, Enni Seppänen ja Marko Tervonen sekä Tauno Härginen (edessä vas.) ja Helena Perho.