Myrskyt rymistelevät

0

Viikonlopun aikana Somerolla riehunut myrsky, sateet ja tuulet työllistivät pelastuslaitosta. Ne aiheuttivat yleistä huolta ja monenlaista haittaa ihmisille.

Lauantain ja sunnuntain aikana pelastuslaitoksella oli Somerolla noin 25 puunkaato- ja vedenpumppaustehtävää. Pahiten kellareihin tulviva vesi uhkasi Turuntien varren asutusta, siellä noin viittä–kuutta taloa.

Ainakin Metsä-Koivulantie oli tulvan takia poikki, kuten myös Somerontie Pusulassa. Kiertotie johti Pusulan kirkonkylän kautta. Kaatuneita puita oli ainakin Helsingintiellä ja Siikjärventiellä. Metsissä niitä oli tietysti huomattavan paljon enemmän.

Paimionjoen vesi on noussut huomattavan korkealle. Monin paikoin vesistön varrella olevat rantapuut kasvavat tällä hetkellä suoraan vedestä.

Vielä eilen tuuli rytisteli peltikattoja ja humisi nurkissa. Öiden lisäksi myös päivälämpötilojen ennustetaan menevän loppuviikkoa kohti muutaman asteen pakkasen puolelle. Tuulta tai lunta ei Somerolle ennusteta.

Ilmastonmuutos etenee. Nämä eivät ole millään muotoa normaaleja helmikuun säitä.