Nyt uidaan elämäsi kuntoon

0

Jo vuodesta 1992 nimellä Ui Kesäksi Kuntoon järjestetty uintikampanja on uudistanut nimeään. Ui Elämäsi Kuntoon -kampanja tulee uimahalleihin keväällä ja syksyllä. Kampanjakuukaudet ovat maaliskuu ja lokakuu.
– Kampanjan tarkoituksena on aktivoida uusia kävijöitä uimahalleihin ja pitää esillä uintiliikunnan hyötyjä, kertoo liikuntapaikkamestari Teemu Kujanpää Uimahalli Loiskeesta.
Kampanjaan osallistuvassa uimahallissa kävijät keräävät kuukauden ajan metrejä uiden ja minuutteja vesijuosten tai vesijumpaten. Kuukauden päätteeksi uimahallien tulokset kootaan yhteen ja palkitaan valtakunnallisesti aktiivisimmat uimahallit.
– Kampanjassa ei ole henkilökohtaista kilpailua. Osallistujat, eli uimahallien asiakkaat, kilpailevat itseään vastaan ja pyrkivät mahdollisimman hyvään henkilökohtaiseen tulokseen ja mahdollisten aiempien tulostensa parantamiseen sekä uintiliikuntakunnon ja -tekniikan kehittämiseen, Kujanpää muistuttaa.
Uimahallien välisessä kilpailussa on kolme sarjaa: pienet, keskisuuret ja suuret uimahallit. Kampanjan päätyttyä uimahallit ilmoittavat yhteenlasketut metrit, minuutit ja osallistujat Uimaliittoon valtakunnallista tuloskoontia varten.
Someron uimahalli on menestynyt kisassa aiempina vuosina hyvin, 2014 se jopa voitti kisan. Muutenkin on usein kolkuteltu kärkisijoja.