Juha Tapion musiikki siivittää musiikkiteatterin näytelmää

0
Katsomo on ollut suuri projekti musiikkiteatterille. Viime keväänä Aino Ojala, Emmi Ali-Yrkkö, Anni Kesäniemi, Ottilia Helenius, Lotta Jaatinen ja Venla Vasama rakennuspuuhissa.

Maatalon emäntä Aune Laukkanen toivoo, että perheen kolme aikamiespoikaa pääsee oman elämän alkuun ennen kuin hän on eläkeiässä. Äiti panee vauhtia kolmikon napanuoran katkaisemiseen ja ilmoittaa heidät tositelevisio-ohjelmiin.

Se on Somerniemen musiikkiteatterin ensi kesän näytelmän, Paremmat päivät juonen alku. Nykyaikaan sijoittuva maalaiskomedia kertoo suurista tunteista, kuten rakkaudesta.

Näytelmän käsikirjoittaja Salla Ojala sanoo pohjana olevan kotimaisen iskelmätähden ja lauluntekijä Juha Tapion musiikki.

Joukko tutustui maestro Juha Tapioon somerolaisen nuoriso-ohjaaja Jussi Härmeen eläkejuhlassa. Gospel-miehenäkin tunnettu Tapio oli kutsuttu paikalle yllätyksenä päivänsankarille.

– Tapio vaikutti symppikseltä tyypiltä, ja meidän joukossa on hänen fanejaan. Hänen musiikkinsa ansaitsi tulla valituksi kesän näytelmäämme ja sen johtolangaksi, selvittää Ojala valintaa.

– Eli Tapion musiikki määrittää näytelmän kulkua. Tarina nivoutuu siteeksi kappaleiden välille, jatkaa Ojala.

Näytelmässä kuullaan 14–15 kappaletta, joiden joukossa ovat muun muassa Tiina tahtois tänään jonkun, Hei Jumala!, Mitä silmät ei nää, Jotain niin oikeaa ja Kaksi puuta.

Näytelmän ohjaa Antti Kemppainen, joka on musiikkiteatterilaisille entuudestaan tuttu muutaman vuoden takaa.

– Ohjaaja jakaa roolit. Startti on 1. maaliskuuta, jolloin näemme, mikä on tämänhetkinen kokonaistilanne, kertoo käsikirjoittaja.

Estradille astuu tuttuja Somerniemen musiikkiteatterilaisia, mutta uusiakin kasvoja tullaan näkemään.

– Innokas porukka on jälleen koossa. Upeaa, että meillä on omasta takaa taitavia nuoria, joille jakaa vastuuta.

Mukana on bändi, jonka vetovastuu on Hermanni Moranderilla. Silja Salminen sovittaa musiikin kuorolle. Miikka Vuorela hoitaa tiedotuksen ja kokoaa porukat koolle.

– Toivotaan, että ensi vuonna, kun vietämme 20-vuotisjuhlaa, voimme tarjota jotain vielä huikeampaa esittäjille ja katsojille, sanoo Salla Ojala.

Paremmat päivät -näytelmän ensi-ilta on viikko juhannuksen jälkeen. Esitykset jatkuvat heinäkuun puoliväliin. Näytöksiä on 10.