Revanssi maistui D-junioreille

0
Punapaitaiset SB Someron tytöt ja pojat pelasivat kaksi hyvää ottelua kotikaukalossaan.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

SB Someron D1-ikäluokan salibandyjuniorit päättivät kotiturnauksensa monitoimitalossa riehakkaisiin voitontuuletuksiin.
Syytä olikin, sillä somerolaisjoukkue oli juuri päihittänyt suurena ennakkosuosikkina keskinäiseen kamppailuun lähteneen Kaarinan Karhut.
Ennen kuin noin pitkälle – pitkän turnauspäivän loppuhetkille – oli päästy, SB:n D-junnuilla oli tässä Länsirannikon haastajasarjan tapahtumassa takanaan aamupäivän ottelu SBS Lietoa vastaan ja sen jälkeen tuntikausien odottelu ennen toista kamppailua.
Aamupelissä vastassa ollut SBS Lieto lukeutuu lohkon parhaisiin joukkueisiin, mutta tällä kertaa se joutui taistelemaan viimeiseen sekuntiin asti tosissaan, ennen kuin varmisti 6–4 (2–0, 2–2, 2–2) voittonsa.
Avauserä sujui lietolaisten määräämässä tahdissa, mutta toiseen erään SB lähti 0–2 tappiolukemista hurjalla voitontahdolla. Joni Hätönen ja Tuukka Salo nostivatkin maaleillaan kotijoukkueen nopeaan tahtiin tasatilanteeseen.
Loppupelin joukkueet kamppailivat hyvin tasapäin, mutta Lieto oli himpun verran tarkempi omissa maalipaikoissaan ja tässä katsannossa sen voitto ei ollut somerolaisten lujasta hanttiinpanosta huolimatta vääryys.

Jälleen kerran maalinteossa onnistunut Joni Hätönen (kolmas vasemmalta) vastaanottaa vaihtopenkkiläisten onnittelut; niin myös ketjukumppani Eeli Suvila (toinen oikealta).

SB hyökkäsi Karhut nurin

Illansuussa SB:n peli-iloa pursunut joukkue pääsi vihdoin uudelleen tositoimiin. Vastustajaksi asettui edellisten kohtaamisten perusteella jopa SBS Lietoa hieman kovempi joukkue, Kaarinan Karhut.
Joukkueiden tämän kauden aiempia keskinäisiä otteluja Karhut oli hallinnut 9–4 ja 10–3 voittonumeroin. Nyt oli SB:n joukkueen mielestä revanssin paikka!
Molemmat joukkueet keskittyivät alusta lähtien vahvaan hyökkäyspeliin puolustamisen kustannuksella. Maaleja syntyi molempiin kenttäpäätyihin ja johto vaihteli värikkäässä kamppailussa joukkueelta toiselle.
Avauserän 2–4 tappioasemansa SB käänsi keskimmäisen erän ilotulituksellaan 8–6 johdoksi. Päätöserän alkupuolella Ilmo Nokka ja Joni Hätönen kasvattivat etumatkaa vielä kahdella maalilla, eikä Karhuista ollut enää vastaamaan somerolaisten hurjaan maalitahtiin.

Joni Hätösellä sihti kohdallaan

Päivän aikana kahdeksan maalia viimeistellyt ja kaikkiaan yksitoista tehopistettä saalistanut SB:n Joni Hätönen oli eräs turnauksen kiistatta taitavimmista hyökkääjistä.
Yksinään ei hyväkään pelaaja kuitenkaan pysty joukkueelleen voittoja taikomaan ja Hätönen saikin molemmissa otteluissa erinomaista tukea koko muulta joukkueelta.
Ilmo Nokka laukoi kolme maalia (tehot 3+1) ja Tuukka Salo (2+2) kaksi. Somerolaisjoukkueen muista osumista vastasivat Akseli Hakamäki, Eeli Suvila (1+1) ja Veeti Salo . Syöttömerkinnän saivat tilastoonsa Matias Suonpää ja Leevi Salo .
SB:n molemmat vastustajat olivat lohkon parhaimmistoon kuuluvia joukkueita, joten niiltä löytyi sen mukaisesti tulivoimaa.
SBS Lieto ja Karhut pommittivat somerolaismaalia vartioinutta Aapeli Lainetta yhteensä lähes kuudellakymmenellä laukauksella, mutta nuori vahtilupaus selviytyi urakastaan todella hienosti.

Sarjatilanne/D1-juniorit, Länsirannikon haastajasarja:

FBC Turku/Sin. 16 11 3 2 137- 48 25
___________________________________
SBS Lieto 16 9 3 4 100- 71 21
Kaarinan Karh. 16 10 1 5 129- 78 21
———————————————-
FBC Turku/K. 16 10 1 5 88- 60 21
SB Hirvensalo 16 9 1 6 106- 84 19
SB Naantali/V. 16 7 2 7 104- 75 16
SB Somero 16 4 2 10 77-135 10
TPS Capitals 16 2 3 11 40-117 7
SalPa 16 0 4 12 46-159 4