SB:n C-pojille taisteluvoitto

0
Samuel Lehto ja SB Someron muut pelikuntoiset C-pojat hakivat taisteluvoiton Raumalta.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

SB Someron C-junioripojat venyivät hankalista lähtökohdista huolimatta tärkeään voittoon, kun salibandyn Länsirannikon alueen haastajasarja jatkui Rauman turnauksella.
Jo aamupäivän peliin SB joutui lähtemään vajaalla kokoonpanolla ja maalivahdin tehtäviä hoiteli kuumesairaan Tuure Saarisen sijasta yleensä puolustajan roolissa nähty Jaakko Simola .
Ei siis ollut suuri ihme, että somerolaisten takana lohkokakkosena oleva Salon Palloilijat onnistui kairaamaan ottelusta voittopisteet maalein 6–3 (1–2, 5–0, 0–1).
Päivän toiseen otteluun mennessä somerolaisjoukkueen rivit harvenivat entisestään; SBS Littoista vastaan SB sai jalkeille enää puolisentoista kentällistä pelaajia.
Kun monta yleensä suurta ratkaisuvastuuta kantavaa pelaajaa oli sivussa, muut pelaajat ottivat joukkueen hienosti kannateltavakseen. Esimerkiksi Ossi Hänninen tuplasi Littoista vastaan alkukauden maalisaldonsa ja täydensi hattutemppunsa pari minuuttia ennen loppua iskemäänsä voitto-osumaan.
SB siis venyi 6–5 (2–3, 2–1, 2–1) voittoon ja säilytti kolmen pisteen marginaalilla lohkon kärkipaikan. Ennen kahta viimeistä runkosarjaturnausta myös SalPa on tukevasti kiinni paikassa loppuhuipentumaan, joskin raumalaisella SalBa/Valkoisella on vielä teoriassa mahdollisuus kärkikaksikon saavuttamiseen.
Simola sai torjuttavakseen lähes neljäkymmentä laukausta, eli ”varavahdin” hommat luonnistuivat häneltä varsin mallikkaasti.
Hännisen (3+0) ohella maaleja ja tehopisteitä SB:n pelaajista kirjauttivat tililleen Simo Miikkulainen (1+0), Antti Pettersson (0+1), Juuda Mäntymaa (1+0), Eemeli Laine (1+2), Arttu Messi (1+2), Samuel Lehto (0+1), Eelis Heikkilä (1+1) ja Mikko Maijala (1+0).

D-junnuillakin vajaa kokoonpano

Samalla tavoin sairastelut ja muut esteet verottivat SB:n D-juniorijoukkueen kokoonpanoa viime viikonloppuna Turussa. Lähes puolet joukkueen normaalivahvuudesta oli sivussa, mutta mukaan päässeet paiskivat hommia heidänkin edestään.
Hyvä yritys ei tällä kertaa kuitenkaan riittänyt kuin pitämään tappionumerot niukkoina Salon Palloilijoita (4-5) ja turkulaista SB Hirvensaloa (4-6) vastaan.
Maalin suulle SB sentään sai luottovahtinsa Aapeli Laineen , jonka torjuntojen ansiosta SB pysyi vähäväkisyydestään huolimatta hyvin vastustajien kyydissä.
Kenttäpelaajista Ilmo Nokka (6+0) täräytti hattutemput päivän molemmissa peleissä. Veera Ihamäki (0+3) puolestaan kunnostautui tarkkasyöttöisenä tilanteiden rakentajana. Joni Hätönen (2+2) saalisti neljä tehopistettä ja Tuukka Salo sekä Juuso Hätönen saivat tililleen syöttöpisteen.