SB:n tutkapari teki tuhojaan

0
Ja taas heiluu verkko! SB Someron tehoduo Jenni Vuori (oik.) – Silja Anttonen viimeistelee tässä yhden monista osumistaan kotiturnauksessa.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

SB Someron naisjoukkue pääsi pelaamaan kuluvan kauden ensimmäisen kotiturnauksensa salibandyn kolmosdivisioonassa.
Kotijoukkueen osalta monitoimitalon kymmentuntisesta tapahtumasta muodostui täysin kaksijakoinen: Aamupäivällä SB sai tuuletella kotiyleisönsä edessä murskavoittoa, mutta illalla piti nieleskellä pientä pettymystä rökäletappion jäljiltä.
Aamupeliin SB tuli virkein jaloin ja löylytti SBS Maskua maalein 8–1 (2–0, 1–0, 5–1). Erityisen hurjassa vireessä oli kotijoukkueen hyökkääjäkaksikko Jenni Vuori – Silja Anttone n.
Läpi kauden tehokkaasti kolmosdivarikaukaloissa esiintynyt somerolaisduo värkkäsi keskinäisenä yhteistyönään neljä maalia ja kaikkiaan he olivat mukana seitsemässä osumassa joko tekijänä tai syöttäjänä.
Vuorelle kirjattiin ottelusta komeat kuusi (4+2) ja Anttoselle viisi (2+3) tehopistettä. Hulppeat tehot nostivat Vuoren koko lohkon maalintekijätilastossa kahdeksanneksi ja Anttosen jaetulle yhdeksännelle sijalle.
Vaikka SB takoi tulostaululle selkeät voittonumerot, ei ottelu ollut alusta loppuun pelkkää rallattelua emännillekään. Maalien viimeistely oli pitkään hieman nihkeää, kunnes toisen ja kolmannen erän taitteessa hanat aukesivat oikein kunnolla.

Tiukkaa vääntöä a’la Anna-Kaisa Kaurala (SB:n 47) ja Maskun Lotta Stenij (Maskun 22).

Pitkä tauko pelien välissä

Kotiareenalla on aina mukava pelata, joskin turnausjärjestäjän vähemmän mukavana osana on yleensä pelipäivän aloittaminen ja päättäminen. Aamupelin jälkeen SB joutui odottelemaan toista pelivuoroaan yli kahdeksan puuduttavaa tuntia.
Tämäkin kenties nakersi vähän somerolaisten parasta virettä, mutta ennen kaikkea sen teki iltaottelun vastustaja. Mynämäkeläisen SBS Wirmon Akatemia -joukkue koostuu nuorista ja erittäin lahjakkaista, aiemmin jo juniorisarjojen huipputasolla taitonsa osoittaneista pelaajista.
Ensimmäiseen erätaukoon asti SB sinnitteli vielä mukavasti Wirmo Akatemian kyydissä, mutta toisen erän alku toi monta kylmää suihkua tullessaan: Kahdeksan sekunnin kuluttua aloituksesta vieraat napauttivat 2–0 johtomaalinsa ja muutaman minuutin kuluttua tilanne oli jo 4–0 Wirmon hyväksi.
Tässä ottelussa SB ei saanut maalitiliään auki ja peli päättyi mynämäkeläisten selvään 9–0 (1–0, 4–0, 4–0) voittoon.
Voittopelissä SB:n pelaajista tehomerkintöjä keräsivät Vuoren ja Anttosen lisäksi kaksi maalia viimeistellyt Johanna Luhtala , kaksi osumaa alustanut Anna-Kaisa Kaurala sekä yhden syöttöpisteen tililleen saanut Susanna Jalava .
Maalin suulla Elina Ällin päivä noudatteli muun joukkueen rytmiä: Ensimmäisessä pelissä yksitoista torjuntaa lähes virheettömällä esityksellä, jälkimmäisessä hänestäkään ei ollut mynämäkeläisvyöryn pysäyttäjäksi.

Karsintapaikoille jo välimatkaa

Länsirannikon alueen kolmosdivisioonalohkossa pelataan vielä kaksi runkosarjan turnausta, eli neljä pelikierrosta. SB Somero voisi teoriassa yltää vielä jopa nousukarsintaan – tai joutua putoamiskarsinnan kurimukseen.
Todennäköisimmältä kuitenkin näyttää, että joukkue taiteilee loppuun asti sarjan keskikastissa. Yhden voiton SB kenties vielä tarvitsee karistaakseen putoamisuhan lopullisesti kintereiltään.

Sarjatilanne/naiset, 3.
divisioona/Länsirannikko:

HuKu 14 12 1 1 82-15 25

______________________________

SBS Wirmo Ak. 14 12 0 2 103-31 24

SBS Wirmo/1 14 7 2 5 43-45 16

———————————————

NIF 14 7 2 5 71-54 16

PöU 14 7 1 6 43-45 15

SB Somero 14 6 0 8 42-69 12

AFC Campus/2 14 5 2 7 35-64 12

RunU 14 3 4 7 30-61 10

———————————————

SalPa 14 3 1 10 48-78 7

__________________________________

SBS Masku 14 0 3 11 19-54 3