Vuonna 2010: Someron liikuntakenttä on edistyksellinen

0
Veera Hälli

Somero-lehti 2.3.2010

Teksti ja kuva Kira Kauppi

Veera Hälli muistetaan Somerolla aktiivisena urheilijana ja hyvin menestyneenä keihäänheittäjänä. 16-vuotiaana Hälli lähti kotipaikkakunnaltaan, kun opiskelut alkoivat urheilulukiossa Kuortaneella. Sieltä ura jatkui Jyväskylän yliopistoon, josta liikuntatieteen maisteri valmistui vuonna 2004.
– Opiskelun jälkeen työskentelin Tuusulassa vientisihteerinä kolme vuotta, sitten jäin äitiyslomalle, Veera Hälli jatkaa.
Työpaikka Somerolta aukeni melko yllättäen. Hälli ei ollut suunnitellut palaavansa takaisin, mutta kun paikka liikuntatoimen johtajana laitettiin hakuun, hän ajatteli, että miksei?
– Työ vastaa koulutustani, koska olen erikoistunut hallintoon. Täällä on myös kaikki verkostot valmiina ja lähellä. Tuusulassa ei ollut muuta kuin työ. Tuntuu hyvältä, että lapset pääsevät nyt lähemmäs isovanhempia ja saavat aloittaa päivähoidossa Somerolla.
Hälliä pelotti aluksi, muistaako hän Somerolta enää ketään ja tunnistaako ihmisiä.
– Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi, enkä ole joutunut tuntemaan itseäni yhtään ulkopuoliseksi.

Hyvin hoidettuun on helppo tulla

Veera Hälli kiittelee edeltäjäänsä Arvi Teppalaa hienosti hoidetusta työstä.
– Tähän on helppo tulla, koska asiat on hoidettu niin hyvin. Liikuntaelämä on virkeää ja seurat aktiivisia. On tietysti haasteellista, että pystyy säilyttämään tason.
Hälli uskoo tuovansa mukanaan myös jotain uutta, mutta ei aio ryhtyä mullistuksiin.
– Ei ole mitään tarvetta ruveta muuttamaan hyviä rakenteita. Jos tulee vastaan jotain sellaista, missä kehitystä kaivattaisiin, niin sitten kartoitetaan vaihtoehtoja. Someron malli ulkoistetuista liikuntapalveluista on mielestäni edistyksellinen ja se herättää myös paljon kiinnostusta muilla paikkakunnilla.
Hällistä Someron malli palvelee sekä seuroja että kaupunkia.
– Liikunta ry pystyy toimimaan seurojen ja kaupungin välillä, jolloin kaikien äänet tulevat paremmin kuulluiksi.

Uimahalli on iso juttu

Someron uuden uimahallin rakentaminen on Hällin mielestä iso juttu. Hän haluaa kohdistaa rakennusvaiheessa huomiota myös monitoimitalon käyttäjiin.
– Samalla kun remonttia tehdään, tulisi ottaa huomioon myös muut lajit. Kuntosalilla ja tatamilla on paljon käyttäjiä, mutta tilat ovat melko pienet. Voisi miettiä, löytyisikö esimerkiksi tähän jotain ratkaisua.
Hälli kantaa huolta myös uimaharrastajista. Miten heidän harrastuksensa jatkuminen taataan myös uimahallin ollessa kiinni.
– Täytyy selvittää, miten uimareita voidaan parhaiten tukea. Järjestetäänkö kyydityksiä muihin uimahalleihin vai haetaanko korvaavaa toimintaa.
Uimahallin käyttäjille onkin meneillään kysely, johon pureudutaan kuluvan kuukauden aikana. Kyselyssä käyttäjät saavat esittää mielipiteitään ja ehdotuksiaan, miten tulisi toimia.
– Toivon myös, että kun uusi uimahalli valmistuu, pystyttäisiin käyttöönotto hoitamaan joustavasti ja osattaisiin ottaa hallista kaikki hyöty irti

Haaste lasten vanhemmille

Veera Hälli haluaa heittää haasteen lasten vanhemmille, jotta nämä aktivoituisivat mukaan seuratoimintaan.
– Näin saadaan kustannukset pysymään alhaalla, eikä harrastamisesta tule kallista.
Katseiden kohdistaminen myös vanhusten liikuntaan on Hällin mukaan tärkeää.
– Pystymme monipuolisella liikuntatarjonnalla auttamaan osaltamme, että vanhukset olisivat terveempiä ja elämänlaatu pysyisi hyvänä pitkään.
Uusi toiminnanjohtaja toivoo kaupunkilaisilta rohkeaa palautteen antoa.
– Toivottavasti kaikki hienot ideat kulkeutuisivat sieltä pukuhuoneista ja saunan lauteilta myös minun korviini.