SoPan naisille lentopallovoittoja, tytöillä tiedossa turnauksia

0
Linnea Heinonen (1), Saana Salminen (11) ja muut SoPan B-tyttöjuniorit ovat tehneet kuluvalla kaudella tuloksekasta jälkeä paitsi oman ikäluokan turnauksissa niin myös naisten kolmossarjassa. (kuva Kari Eerikäinen)

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon naisjoukkueet ovat viime kierroksilla olleet vahvassa vedossa lentopallon Lounais-Suomen kolmossarjassa.
Ylemmässä jatkosarjassa SoPa/MS on jatkanut koko kauden päällä ollutta voittovirettään ja vankistanut asemaansa sarjan kärkipaikalla.
Forssasta MS haki melko vaivattoman 3–0 voiton, kun sikäläinen Koijärven Kunto kaatui eräluvuin 25–21, 25–16 ja 25–18.
Sen jälkeen ohjelmassa oli odotettu kärkikamppailu Perniön Urheilijoita vastaan tämän kotikentällä.
PeU harasi varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä kovasti vastaan, mutta erien lopussa nuori somerolaisjoukkue osoitti vahvuutensa: SoPalle siis myös Perniöstä puhdas 3–0 (25–21, 25–22, 25–22) vierasvoitto.
SoPan joukkue avasi voittotilinsä myös alemmassa jatkosarjassa, kun Turun Urheiluliitto kukistui jännittävien vaiheiden jälkeen kotikentällään erin 2–3 (9–25, 10–25, 25–22, 25–23, 13–15).
Kahdesta ensimmäisestä jatkosarjapelistään SoPa on saanut kasaan kaksi sarjapistettä, jotka oikeuttavat sen yhdeksän joukkueen lohkossa kuudenteen sijaan.

B- ja D-tytöillä kotiturnaukset

Lähes koko SoPa/MS-tiimi astelee peliareenalle huomenna, kun Joensuun koulun liikuntahallissa pelataan B-juniorityttöjen Suomen mestaruussarjan viimeisen poolivaiheen turnaus.
Viidennen poolivaiheen C-lohkon turnauksessa on mukana viisi joukkuetta, joten luvassa on pitkä ja vaativa pelipäivä. SoPa hakee asetelmia maaliskuun lopun SM-välieriin otteluissa Vammalan Lentopalloa, Pihtiputaan Plokia, Euran Raikua ja helsinkiläistä PuMa-Volleyta vastaan.
Sunnuntaina samassa paikassa on tarjolla mahdollisimman kovatasoista D-tyttöjen lentopalloilua, kun SoPa/Valkoinen saa Lounais-Suomen Aluemestaruussarjan viidennen poolivaiheen A-tason turnauksessa vieraikseen Perniön Sisun, Vammalan Lentopallon ja Salon Viestin joukkueet.
Ennalta arvioiden kenties kuumottavin kamppailu nähdään iltapäivällä, jolloin yhteen iskevät kuluvaa kautta tässä sarjassa hallinneet SoPa ja Sisu.
SoPa on kärsinyt alkukauden viidessätoista sarjapelissään vain kaksi tappiota ja ne molemmat nimenomaan perniöläisiä vastaan. Sisu on myös hävinnyt kahdesti SoPalle ja joutunut sen lisäksi taipumaan kerran VaLePalle.