Suuri mediakasvatusviikko

0

Koulujen ja uutismedian yhteistä Sanomalehtiviikkoa vietetään tällä viikolla. Teemana on nyt ilmastonmuutos.
Viikon slogan on ”Kyky muuttaa maailmaa ei kysy ikää”, ja kampanjamme keulahahmona on ilmastoaktivisti Greta Thunberg.
Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa.
Somero-lehti tarjosi teemaviikon kunniaksi opettajille mahdollisuuden osallistua mediakasvatuspäivään. Pari opettajaa tähän tarttuikin. Lisäksi toimittajamme vieraili Joensuun koulussa käynnistämässä yhteistyöprojektin koululaisten ja lehden välillä. Siitä lisää sivulla 6. Tällä ja ensi viikolla kouluissa myös muun muassa luetaan ääneen sanomalehtiä. Oppilaat lähtevät lukemaan niitä myös vanhuksille.

Hyvää sanomalehtiviikkoa kaikille!