Tommi Holttinen IrlannissaSuomen kärkitulokseen

0
Tommi Holttinen

Teksti Aulis Tiensuu

Tommi Holttisen kunto putkahti esille vaatimattoman maaottelukisan jälkeen Irlannin Athlonessa, jossa hän sivusi Urho Kujanpään viikonloppuna hyppäämää hallikauden kotimaista kärkitulosta 545. Holttinen oli sillä AIT International Gran Prix kisassa neljäntenä.
– Nyt tuntui hyppy hyvältä eivätkä yritykset 560:stä olleet huonoja. Tampereella isompi seiväs ja se on siinä, viestitti Holttinen tuoreeltaan kisan jälkeen viitaten ensi viikonlopun SM-hallikisoihin.
Toisena suomalaisena samassa kisassa oli mukana viikonloppuna Pajulahdessa 530 ylittänyt Tomas Wecksten , joka tällä kertaa jäi ilman tulosta. Athlonen kilpailun voitti Somerollakin usein vieraillut Norjan nuori Pål Haugen Lillefosse tuloksella 560.

SM-hallissa odotettavissa tasainen taisto mitaleista

Seiväshyppääjien seuraava kova kamppailu käydään viikonloppuna Tampereen SM-hallikisoissa. Miesten kisa käydään sunnuntaina iltapäivällä. Lähtötilanne on varsin mielenkiintoinen, sillä kärkikaksikko, kotihallissaan hyppäävä Urho Kujanpää ja nousukuntoinen Tommi Holttinen, on hypännyt kolmen päivän sisällä kauden kärkitulokseksi 545.
Viime kesän vaikeaan nilkkavammaan päättänyt Kujanpää teki tuloksensa vieläpä lenkkarit jalassa ja tavallista lyhemmällä vauhdilla. Kovimman vastuksen kärkikaksikolle tarjoavat aiempaa kauden kärkitulosta 541 hallussaan pitänyt Alajärven Mikko Paavola sekä Tomas Wecksten, joka hyppäsi saman tuloksen kuukausi sitten ulkoradalla Australiassa.
Ensi kesän Pariisin EM-kisojen tulosraja on 560, joka on SM-mitalien lisäksi kärkinelikon tähtäimessä. Holttisen ennätys 555 on kahden vuoden takaa.
Naisten seiväskisa hypätään lauantaina ja siinä 460 maaottelussa ylittänyt Wilma Murto tavoittelee jopa Tokion olympiarajaa 470.

Harala mukana kahdella matkalla

Holttisen lisäksi Esan toinen SM-halliurheilija on Linnea Harala , joka juoksee lauantaina 1 500 metriä ja sunnuntaina 3 000 metriä. Harala poti flunssaa muutama viikko sitten ja pääsi avaamaan vasta viime viikonloppuna hallikautensa.
Ensimmäinen kilpailu ei tuonut kuitenkaan toivottua tulosta, mutta Harala on luottavainen SM-kisojen suhteen.
– Toivottavasti viime kisa oli paikkoja avaava ja ensi viikonloppuna menee paremmin.
Naisten 1500 metrillä on kymmenen osanottajaa ja puolta pidemmällä matkalla peräti 19.