Välttäkää matkustelua, kertokaa ajatuksia, sallikaa metsästys…

0

Talvilomakausi alkaa olla käsillä. Olkaa nyt vastuullisia ja välttäkää paikkoja, joissa voi saada Korona-viruksen. Jos ei välitä itsestään, on välitettävä meistä muista. Kotimaanmatkailussakin riittää elämyksiä ja ihmeteltävää.

Ilmastonmuutos

Luin, että tällä viikolla vietetään Sanomalehtiviikkoa, jonka teemana on ilmastonmuutos. On todella tärkeää saada nuorten ääni kuuluviin uutismediassa, eikä ainoastaan tällä viikolla. Toivottavasti nuoret aktivoituvat ja kirjoittavat itsekin medioihin mielipiteitään, ajatuksiaan ja ideoitaan.

Kertokaa nuoret ajatuksianne

Te, jotka ette kestä niitä auton valoja, olette varmasti kotona ikkunan ääressä pimeän aikaan. Kiitos metsästäjät hyvästä työstä, mitä teette. Peurat ja muukin eläinkanta ovat lisääntyneet liikaa. Hyvä, jos jokukin halvaantuminen ja kuolema estyy tällä tavoin. Menkää valittajat ajamaan pimeässä.

Vuorotyöläinen kolmessa vuorossa

Vastauksena nimimerkille Äly (lue Ely) hoi: Ei Somerolla ole moniin vuosikymmeniin, jos koskaan, ollut mitään ohikulkutietä. Se on nimeltään rinnakkaistie, ollut jo pitkään. Sen molemmin puolin on asutusta, kouluja, päiväkotien yksikköjä, liikeyrityksiä sekä nuoria ja vanhoja tiellä liikkujia. Ei sellaiseen liikenneympäristöön sovi ylempi rajoitus. Risteyksissä kolisi usein pelti. 50 km/h on oikein hyvä. Koita vain jaksaa siellä autonratissa, jos joskus harvoin tielle onnistuu osumaan joku ”hiljaa” ajava. Ei sinulla niin kiire ole. Onneksi tulee kamerat.

Antaa suojateiden olla

Aikuiset ihmiset jaksaa kitistä nopeusvalvontakameroista. Ne olisi pitänyt asentaa jo vuosia sitten. Ja lisääkin niitä tarvittaisiin, koska Someron autoilukulttuurissa on muutenkin aivan liikaa välinpitämättömiä kaahareita.

VHS

Älkää nyt hyvät maanomistajat vain ruvetko irtisanomaan maita metsästysseuroilta. Viime lehdessä joku uhkasi. Metsästys on hyvin tarpeellista. Susilaumojen avullako muka haluaisitte tässä maassa ruveta hirvieläinten kantoja pienentämään.

Perheellinen autoilija