Vihdoinkin!

0
Arber Istrefi (etualalla) iski viikonlopun otteluissa seitsemän maalia.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Läpi kauden ailahtelevasti Futsal-Liigassa pelannut Someron Voima Futsal löysi kotiotteluissaan lopultakin vakautta suoritustasoonsa.
SoVo sai peräkkäisinä päivinä vieraikseen selvästi alapuolellaan sarjataulukossa olevat joukkueet, jyväskyläläisen Liikunnan Riemun ja Sievi FS:n. Kotijoukkue kahmi täydet sarjapisteet molemmilta vastustajilta, tarttuen melko tukevalla otteella runkosarjan kuutossijaan.
Kyseessä olivat somerolaisten viimeiset runkosarjan kotiottelut ja samalla viimeinen tilaisuus napata voitot kahdesta peräkkäisestä kotipelistä. Aiemmista kahden ottelun viikonlopuistakaan SoVolla ei ennen sunnuntaita ollut tilillään kahta voittoa.
SoVo pöllytti Riemua maalein 10–3 (4–2) ja seuraavana päivänä monitoimitalosta joutui tyhjin käsin poistumaan Sievi FS 5–7 (3–4) tappio niskassaan.

Istrefi tahditti Riemun kaatoa

Voittomarginaali Riemua vastaan repesi pelitapahtumiin nähden vähän turhankin suureksi. Toisen jakson puoliväliin asti keskisuomalaiset pysyivät hyvin kotijoukkueen tahdissa, mutta maaleja isännät viimeistelivät huomattavasti tehokkaammin.
Gezim Vocan kärsiessä yhden ottelun mittaista pelikieltoa, ratkaisijan viitan otti harteilleen SoVon toinen tehomies, Arber Istrefi . Hän iski neljä maalia ja tarjoili kaksi maaliin johtanutta syöttöä, nousten kuuden tehopisteensä myötä Futsal-Liigan pistetilaston kärkeen.
Muista sovolaisista erityisen hienon lauantaipuhteen vetäisivät maalivahti Marko Laaksonen sekä molempiin pelisuuntiin mallikkaasti esiintyneet Eetu Kauria ja Nikola Erceg.

Nuorukainen valtasi tolppien välin

Laaksonen sai käteensä hieman tälliä ja luovutti jo avausjakson lopussa tonttinsa hetkeksi nuoremman virkaveljen, 18-vuotiaan forssalaisvahti Niko Rikkilän haltuun. Aiempaa liigakokemusta hänellä oli viime kaudelta vajaan puolen peliminuutin verran.
Rikkilän aloitus oli sen verran vakuuttava, että hän pääsi uudelleen tolppien väliin lauantain ottelun loppuminuuteiksi. Vielä merkittävämpi vastuu nuorta miestä odotti seuraavana päivänä, kun hän asettui Sievi-ottelussa ensimmäistä kertaa aloittavaksi maalivahdiksi.
– Kyllä se vähän helpotti, että olin saanut vähän pelituntumaa jo edellisenä päivänä. Ei jännittänyt enää niin kauheasti, Rikkilä hymähti voiton tuottaneen torjuntapelinsä jälkeen.
Yksi kömmähdyskin nuorelle vahtilupaukselle mallikkaiden torjuntojen sekaan sattui, mutta se ei lopultakaan koitunut millään tavalla ratkaisevaksi. Sievin viidennen maalin Rikkilä otti joka tapauksessa täysin piikkiinsä.
– Olisi pitänyt olla osumatta palloon lainkaan, niin se maalihan olisi hylätty, koska laukaus lähti suoraan sivurajapotkusta. Yritin kuitenkin torjuntaa ja jotenkin vain pallo lipsahti maaliin, Rikkilä harmitteli muuten erinomaisen viikonloppunsa mustaa hetkeä.

Toivoselle liigadebyytti

Sunnuntai oli sovolaisittain muutenkin poikkeuksellinen nuorison teemapäivä, sillä kenttäpelaajina kokoonpanossa nähtiin kaksi kuusitoistavuotiasta miesten pääsarjan ensikertalaista.
Heistä kentälle asti pääsi salolaisjuniori Jaakko Toivonen, joka esiintyi noin kuuden tehokkaan peliminuuttinsa aikana ehdottomasti edukseen.
– Ilman toisella jaksolla meille tullutta alivoimaa ja siitä seurannutta sähläilyä myös toinen juniori, Elmeri Andersson, olisi päässyt sunnuntaina pelaamaan ensimmäiset liigaminuuttinsa, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen kertoi.

”Arbelle” pinnoja, Kaurialle plussia

Futsal-Liigan pistepörssin urallaan jo kolme kertaa voittanut ”Arbe” Istrefi (3+1) jatkoi hurjaa pistetehtailuaan myös Sievin kustannuksella ja kasvatti johtonsa sarjan pistepörssissä kahdeksi pinnaksi.
Kokoonpanoon palannut Voca viimeisteli Istrefin tavoin kolmesti ja kolme tehopinnaa saalisti myös Valmir Seferi (1+2). Vasta jokunen viikko sitten SoVon joukkueeseen liittynyt pelaajavalmentaja Valdrin Seferin velipoika pilasi pelillisesti hyvän viikonloppunsa hankkimalla Sievi-pelissä kahden varoituksen myötä ulosajon.
Kauria puolestaan täydensi hienon viikonloppunsa Sievipelin jämäkillä suorituksilla. Pohjapelaajan kahden ottelun tehosaldo (+9) oli joukkueen paras, eivätkä vastustajat tehneet tasakentällisin ainuttakaan maalia Kaurian ollessa kentällä.

Jaakko Toivosella oli aihetta hymyyn hyvin sujuneen liigadebyytin jälkeen.

Futsal-Liigan sarjatilanne:
Akaa F. 19 16 0 0 3 130- 57 48
KaDy 19 13 2 0 4 84- 39 43
GFT 19 13 1 0 5 82- 45 41
FC Kemi 18 12 2 0 4 97- 50 40
ToPV 18 11 1 3 3 104- 53 38
SoVo 19 8 1 2 8 105- 97 28
Mad Max 18 7 2 0 9 73- 80 25
Sievi FS 19 5 2 1 11 52- 94 20
___________________________
JoSePa 19 5 1 1 12 58- 98 18
PP-70 19 3 1 2 13 45-104 13
———————————–
Riemu 18 3 1 1 13 40-101 12
____________________________
Ilves FS 19 2 0 4 13 47- 99 10

Sovon tehosaldot viikonloppuna

Arber Istrefi 7+3=10 (+12/-4=+8)
Mergim Bushi 2+2=4 (+9/-5=+4)
Valmir Seferi 2+2=4 (+8/-5=+3)
Gezim Voca 3+0=3 (+4/-2=+2)
Eetu Kauria 1+2=3 (+9/0=+9)
Nikola Erceg 1+1=2 (+9/-2=+7)
Juho Pettersson 0+1=1 (+4/-1)
Valdrin Seferi 0+1=1 (+7/-6=+1)
Joonas Manzo (+5/-2=+3)
Jaakko Toivonen (+1/-1=0)
(Vastustajat 1 ”oma maali”)

Maalivahdit: Marko Laaksonen 0+1=1; 1 ottelu, 3 päästettyä maalia (+7/-3=+3), Niko Rikkilä 2 ottelua, 5 päästettyä maalia (+10/-5=+5).