Visit Finland etsii opettajia, rehtori tuttu somerolaisille

0
Onnellisuuskoulun rehtorina toimii naparetkeilijä Kari "Poppis" Suomela.

Suomen matkailua edistävä Visit Finland perustaa kesällä Happiness School of Finland -onnellisuuskoulun, jossa matkailijoille opetetaan suomalaista luonnonläheistä elämäntapaa ja onnellisuustaitoja. Koulun rehtorina toimii Somerolta kotoisin oleva naparetkeilijä Kari ”Poppis” Suomela , joka on ulkoilmaharrastaja, yrittäjä, taiteiden maisteri, valokuvaaja ja visualisti. Hän on käynyt pohjoisnavalla, etelänavalla ja Mount Everestillä.
Onnellisuuskoulu etsii nyt opettajia ohjaamaan matkailijoita onnellisuuden lähteille. Opettajaksi voi hakea kuka tahansa, jolla on hyvä englanninkielen taito.
Onnellisuuskoulussa tarjoillaan ilmiöpohjaista oppimista: sisältöjä ja elämyksiä, jotka liittyvät hyvinvointiin, suomalaiseen elämäntapaan, luontoon ja kulttuuriin. Koulun lopullinen opetussuunnitelma muotoutuu valittujen opettajien osaamisen mukaan.
– Etsimme opettajiksi inspiroivia ja innostuneita henkilöitä. Matkailijat pääsevät opiskelemaan tuttuja kouluaineita hyvin käytännönläheisesti, suomalaisella twistillä. Esimerkiksi kotitaloustunnilla voidaan loimuttaa lohta, liikuntatunneilla soudella merellä ja käsityötunneilla perehtyä vihdan tekoon. Onnellisuuskoulu vastaa hyvinvointimatkailun ja paikallisen elämän matkailun trendeihin, Visit Finlandin School of Happiness -kampanjan markkinointivastaava Mervi Holmén sanoo.
Opettajien haku on käynnissä Happiness School of Finland -verkkosivuilla. Ulkomaisille matkailijoille kohdistettu kansainvälinen markkinointikampanja käynnistyy maaliskuussa. Valittujen matkailijoiden vierailut toteutetaan elokuussa.
Koulu on avoinna kymmenen päivää heinä–elokuussa 2020.