Voima-kakkonen yhä mukana nousutaistelussa

0
Arttu Äikäs (keskellä) on viime kierroksilla latonut kovaan tahtiin tehopisteitä Voiman kakkosjoukkueen riveissä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman miesten kakkosjoukkue ei kadottanut mainiota pelivirettään kuukauden pelitauon aikana, vaan se palasi futsalin Kakkosen rientoihin vakuuttavalla tavalla Huittisissa.
SoVo-kakkosta isännöi Länsi-Suomen alueen Kakkosen A-lohkon keskikastin joukkue Lauttakylän Luja. Kamppailu pysyi pitkään numerollisesti tasaisena, kunnes somerolaiset loppuminuuteilla karkasivat komeaan 8–1 (3–1) voittoon.
Toinen pelijakso eteni vieraiden avauspuolikkaalla hankkimassa kahden maalin johdossa lähes kolmetoista minuuttia. Sitten Esapekka Jaakkola (1+1) ja Arttu Äikäs (1+1) maalasivat kahdenkymmenen sekunnin välein ja irrottivat Voiman ratkaisevalle neljän maalin karkumatkalle.
Voimalaiset takoivat sunnuntaina tulosta tasaisesti laajalla rintamalla. Jaakkolan ja Äikkään ohella vähintään kaksi tehopistettä saalistivat Manu Kuisma (2+1), Santeri Ketola (1+1) sekä Anssi Kerko (1+1). Ville Oksanen ja Johannes Lehikoinen viimeistelivät yhden osuman mieheen.
Voiman kakkosjoukkue on voittanut kauden kymmenestä ottelustaan kahdeksan ja se on turkulaisen FC Kliinin ainoa uhkaaja sarjavoiton – ja ainoan nousupaikan – tavoittelussa. Kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä Kliini on kolme pistettä somerolaisten edellä.
Tulevana lauantaina Voiman reservit pelaavat kauden viimeisen kotiottelunsa, johon vastustajaksi saapuu turkulainen FC Gaselle lohkotaulukon keskivaiheilta. Seuraavana perjantaina Voima pelaa vielä vierasottelun sarjapaikkansa puolesta kamppailevaa Raisio Futiksen kakkosjoukkuetta vastaan.

Voitto myös kolmos- joukkueelle

Varsin hyvä on ollut myös Voiman miesten kolmosjoukkueen kausi Länsi-Suomen alueen Nelosessa. Nuorekas ryhmä on kerännyt tililleen enemmän voittoja kuin tappioita.
Vajaa viikko sitten Turussa pelatussa turnauksessa Voima-kolmonen kohtasi lohkonsa ääripäät, eli ykkösenä keikkuvan KF Kosova/2:n sekä perää pitävän Turun Kisaveikot/2:n.
Kisaveikkoja vastaan somerolaisjoukkue karkasi rivakasti 6–0 johtoon ja lasketteli sen jälkeen puolella kaasulla 11–4 (7–2) voittoon.
Voitosta voittoon porskuttaneen Kosova-kakkosen Voima puristi todella ahtaalle, taipuen vasta toisen jakson loppuminuuteilla 2–4 (0–0) tappioon.
Eetu Saarinen viimeisteli kolmos-Voimalle päivän peleissä neljä maalia ja Vili Lindgren kolme. Muut maalintekijät olivat Antti Pirttilä (2), Musi Nezamdoust (2), Samuli Laine ja Kasperi Laine .
Voiman kolmosjoukkue pelaa kauden päätösturnauksensa tulevana sunnuntaina Aurassa. Vastaan on nytkin asettumassa hyvin eritasoisia joukkueita, sillä FC Halikko/2 on somerolaisia kaksi pykälää korkeammalla lohkokakkosena ja Auran Palokunnan Urheilijat puolestaan sijaluvulla kahdeksan.

Naiset pelaavat sunnuntaina noususta

Voiman naisjoukkue emännöi sunnuntaina monitoimitalossa alueen Nelosen turnausta ja panoksena sillä on sarjanousun varmistaminen.
Heti iltapäivän aluksi otellaan sarjan kärkikamppailu Voiman ja pistemenetyksittä edenneen Piikkiön Palloseuran kakkosjoukkueen kesken.
Tässä ovat vastakkain kauden aiemmissa turnauksissa kiistatta lohkon parasta futsalia esittäneet joukkueet, jotka molemmat ovat ansainneet näpeissään olevan nousun sarjaporrasta ylemmäksi.
Ellei kotijoukkue onnistu sinetöimään nousuaan vielä PiPS/2:a vastaan, toinen mahdollisuus koittaa pari tuntia myöhemmin, kun vastapuolelle astelee lohkon keskikastin joukkue, sauvolainen Peimari United.