Voima-naiset jättivät vastustajansa maaleitta

0
Yksi paimiolaispelaaja on ”katollaan” ja maalivahtikin vailla mahdollisuuksia, kun Voiman tehoduo Johanna Kokkinen (11) – Marjukka Lamppu vyöryttää hyökkäystään.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman naisten futsaljoukkue ilahdutti kotiyleisöään hyvillä peliesityksillä Länsi-Suomen alueen Nelosen turnauksessa.
Jo kauden aiempien, Voiman vieraskentillä pelaamien turnausten perusteella, oli käynyt selväksi, että muutaman vuoden tauon jälkeen sarjatoimintaan palannut somerolaisjoukkue on tällä sarjatasolla aivan kärkitason yhdistelmä.
Silti kotijoukkueen peruspelaaminen hyökkäysten rakenteluineen ja kontrolloituine puolustuspelaamiseen oli jopa korkeammalla tasolla kuin ennalta osattiin ehkä odottaakaan.
Pelaajien ja valmennustiimin yhteistyö näyttää siis tuottaneen hyvää tulosta. Pohjaa on rakennettu useamman kesäkauden aikana jalkapallon parissa ja myös futsalista useimmilla pelaajilla on jo aiempaa kokemusta. Monilla juniorisarjoista asti.
Valmentajat Karri Andersson ja Mika Kokkinen ovat luotsanneet somerolaisia naisten ja tyttöjen joukkueita sekä jalkapallo- että futsalkentillä vuosien ajan. Tuoreimpana tulokkaana taustaryhmään on liittynyt aiemmin lähinnä Salon suunnalla valmennustehtävissä meritoitunut Juha Reijonen .

Pesonen nollasi vastustajat

Pelaajia harjoitusringissä on jopa kolmen kentällisen verran. Turnauksiin Voima saa yleensä jalkeille vähintään kahden täyden kentällisen iskujoukon, kuten viimeksi kotiturnaukseenkin.
Somerolaisjoukkueen maalia vartioi molemmissa otteluissa juniori-ikäinen Pihla Pesonen . Hän suoriutui tehtävistään erinomaisesti, kirjauttaen tililleen harvinaislaatuisen ”tupla-nollan”, eli joukkueen viimeisenä lukkona Pesonen jätti vastustajat maaleitta lauantain molemmissa otteluissa.
Ensin Voima kohtasi Nelosen lohkon kärkipään joukkueisiin lukeutuvan Paimion Haka/Ladies -yhdistelmän. Kotijoukkue hallitsi pelitapahtumia miltei suvereeniin tyyliin, eikä antanut paimio-laisille montaakaan hyvää tilaisuutta maalintekoon.
Voittonsa Voima pohjusti avausjakson maalikimaralla, johon sisältyi kolme osumaa vähän runsaan kahden minuutin aikana: Marjukka Lamppu avasi maalihanan ja Johanna Kokkinen sekä Jasmin Rantanen jatkoivat onnistumisten putkea heti perään.
Lopulliset 4–0 voittonumerot tyylitteli Amanda Virtanen , jolle Silja Mäkinen petasi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi avoimen tekopaikan vastustajan maalinedustalle.

Tuttu nelikko maalinteossa

Päivän jälkimmäisessä ottelussaan Voima sai vastaansa kemiönsaarelaisen KSF:n. Tässä pelissä emäntien maalisihdin kohdalleen saaminen kesti hieman kauemmin, kunnes ”Maisku” Lamppu aloitti vastustajan upotuksen kahdella avausjakson lopun viimeistelyllään.
Toisella puolikkaalla Rantanen, Virtanen ja Kokkinen jatkoivat hekin avauspelin maaliputkeaan, joten Voiman voittolukemiksi KSF:a vastaan kirjattiin 5–0.
Kotiparketilla kolmesti viimeistellyt Lamppu nosti koko kauden maalimääränsä kahteentoista. Tuolla saldolla hän on Länsi-Suomen Nelosen maalitilastossa kakkossijalla, Piikkiön Palloseura/2:n Mimosa Ajalinin (24) takana. Kokkisella on koossa yksitoista osumaa, Rantasella kahdeksan ja Virtasella seitsemän.
Voiman muut maalintekijät kauden neljässä ensimmäisessä turnauksessa ovat olleet Jefina Koivuniemi (6), Hilppa Juote (3), Pinja Pesonen (1) sekä Tiia Harhala (1).

Kausi päätökseen kotiparketilla

Voima saa järjestettäväkseen myös parin viikon kuluttua pelattavan sarjan päätösturnauksen. Tuolloin yksikin piste kahdesta ottelusta takaa somerolaisjoukkueelle varmuudella säilymisen lohkon kärkikaksikossa, mikä mahdollistaisi nousun seuraavaksi kaudeksi sarjaporrasta ylemmäksi.Maaliskuun ensimmäisen päivän turnauksen avausotteluna pelataan todellinen kärkikamppailu, kun Voima ottaa mittaa kaikki tähänastiset ottelunsa ylivoimaiseen tyyliin voittaneesta Piikkiön Palloseuran kakkosjoukkueesta. Jälkimmäisessä ottelussa Voiman vastustajana on lohkon keskivaiheilla majaileva Peimari United.

Naisten L-S:n alueen Nelosen sarjatilanne:

PiPS/2 8 8 0 0 74- 9 24

SoVo 8 6 1 1 49-16 19

_______________________

PaiHa/L. 8 4 1 3 24-24 13

VG-62 8 4 1 3 23-28 13

TuWe/Red 6 3 1 2 15-17 10

KaaPS/L. 6 3 0 3 23-25 9

Peimari U. 8 2 2 4 21-36 8

KSF 8 2 1 5 17-32 7

RaiFu 8 2 1 5 25-50 7

FC KyPS 6 1 1 4 20-35 4

TuWe Black 6 0 1 5 8-27 1