Vuonna 2000: Pellavakeskuksen suoramyyntimyymälä avaa ovensa perjantaina

0
Terhi Kivivuori (vas.) ja Irma Mäkinen uskovat suoramyyntimyymälän menestymiseen. Petra Riekkinen oli tullut jo asettelemaan tuotteita myyntiin äitinsä kanssa.

Somero-lehti 15.2.2000

Teksti ja kuva: Seppo Kummala

Pellavakeskus avaa perjantaina 18. helmikuuta ovensa suoramyyntimyymälänä. Suoramyynnistä vetovastuun otti Osuuskunta Härkätien Tuottajat, joka palkkasi myymälänhoitajaksi Terhi Kivivuoren.

Osuuskunnan tarkoituksena on, että suoramyyntimyymälä toimii paikallisten ja lähialueiden ja kädentaitajien kauppapaikkana. Myymälän tuotevalikoimassa tulee olemaan Elixi Oil Oy:n Pellavainen tehtaanmyymälätuotteeet, luomutuotteita ja muita elintarvikkeita sekä käsitöitä, keramiikkaa, puukoruja ynnä muuta.

– Tarkoitus on tehdä tuottajille myynti mahdollisimman helpoksi, jotta he voivat keskittyä siihen tärkeimpään, eli tuotteiden valmistukseen. Suoramyyntimyymälä on hyvä paikka vaikka testata tuotteitaan, sillä myyntitilaa voi vuokrata muutamaksi päiväksi kerrallaan tai pidemmäksi aikaa, sanoo osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Irma Mäkinen.

– Yleisöltä on tullut toivomuksia lasten leikkipaikasta, joten järjestimme myymälään myös sellaisen, jotta vanhemmat voivat kierrellä rauhassa ostoksilla.

– Myymälä on tarkoitettu kohteeksi niin matkailijoille, kuin somerolaisillekin. Pyrimme erilaisilla teemoilla ja tuotevalikoiman vaihtelulla siihen, että myös somerolaiselle löytyy joka kerta liikkeestä jotakin uutta. Tuoretavaroiden, kuten luomuleipien uskotaan menevän myös omille markkinoille, Terhi Kivivuori arvelee.

Toiminta rahoitetaan myyntipaikan vuokrilla sekä pienellä perittävällä provisiolla. Kivivuori ja Mäkinen uskovat hankkeen lähtevän vetämään hyvin.

– Kun tuottajat lähtevät joukolla mukaan, niin paikasta saadaan varmasti hieno matkailukohde sekä mukava ostoksilla pistäytymispaikka, he vakuuttavat.

– Yhteinen markkinointi ja pieni kilpailu omalla paikkakunnalla tekee vain hyvää. Paikkakunnasta tulee kiinnostavampi matkailukohde, Irma Mäkinen sanoo.