Vuosi 1990: Salametsästyksestä ja pontikankeitosta yhteensä 10000 markkaa maksettavaa

0
Somero-lehti 27.2.1990 Lisätty:
Poistettu:

Salametsästys, pontikankeitto ja luvattomat aseet toivat Salkolassa mökkeilleelle riihimäkeläiselle nelikolle yhteensä 10 030 markkaa maksettavaa sakkoina ja korvauksina, sekä toiselle salakaatajista yhden kuukauden ja 15 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Poistettu:

Tämä neljän hengen seurue jäi viime syksynä kiinni peurojen salakaadosta ja samassa yhteydessä paljastuivat luvattomat aseet sekä pontikankeitto, jota harrastettiin riihimäkeläisen pariskunnan mökillä Salkolassa.

Poistettu: Pariskunta tuomittiin alkoholin luvattomasta valmistuksesta, vaikka molemmat asian oikeudessa kiistivät.
Poistettu: Mies myönsi tuoneensa pontikkapannun kaatopaikalta ja juoneensa pontiikkaa. Myös raaka-aineet pontikkaan oli hankittu pariskunnan rahoilla, mutta valmistajaksi hän epäili toista mökillä olleista miesvieraista.
Poistettu: Tämä riihimäkeläinen rakennusmies puolestaan myönsi valmistaneensa pontikkaa noin 40-50 litraa ja siihen tarvittavaa rankkia noin 125-150 litraa.
Poistettu: Oikeus katsoi kuitenkin kaikkien syytettyjen osallistuneen pontikan valmistukseen, joten tuomion sai näiden kolmen lisäksi pariskunnan toinenkin mökkivieras, riihimäkeläinen metallimies.
Poistettu:

 

Pariskunnalle yhteensä sakkoja yli 6000 markkaa

Poistettu: Mökin omistaneen pariskunnan mies tuomittiin tämän lisäksi muun muassa avunannosta kolmeen metsästysrikokseen ja rikoksen kautta saatujen aseiden hallussapidosta, joten sakkoja hänelle kertyi kaikkiaan 4950 markkaa.
Poistettu: Vaimo sai maksettavakseen 1400 markkaa, johon siihenkin sisältyi avunanto kolmeen metsästysrikokseen.
Poistettu: Riihimäkeläinen rakennusmies tuomittin puolentoista kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 1300 markan sakkoihin, joka tuli pontikankeiton lisäksi muun muassa metsästysrikkomuksista ja metsästysrikoksesta.
Poistettu: Oikeudessa todettiin miehellä olleen tapana kyttäillä peuroja mökin ikkunasta. Hänen todettiin myös tahallaan ampuneen valkohäntäpeuran vasan, vaikka hän itse sanoi osuneensa vahingossa yrittäessään hätyyttää peuraa pois kaalimaalta.
Poistettu:

 

Rehukaalia ja omenoita peurahoukuttimina

Poistettu: Myös kyseinen rehukaalimaa katsottiin oikeudessa istutetun houkuttelemaan peuroja paikalle, mitä todistivat myös pellonlaitaan tuodut omenat.
Poistettu: Teon tahallisuutta todisti syyttäjän mukaan sekin, että mökistä oli poistettu ampumasektoria haitannut ikkunanpoka. Lisäksi ulkorakennuksesta löytyi ”teurastuslauta”. Sähköä tuottava aggregaatti oli kytketty pois päältä ja koira oli sisällä, jottei se pelottaisi peuroja.
Poistettu: Peuran tahallisesta ampumisesta sai tuomion myös mökin toinen vieras, jolle sakkoja annettiin 926 markkaa. Molemmat peurankaatajat menettivät metsästysoikeuden kahdeksi vuodeksi.
Poistettu: Yhteisvastuullisesti seurue joutui lisäksi korvaamaan vajaat 1500 markkaa. Pontikkapannu, luvattomat kuusi asetta sekä mökistä löydetyt ampumatarvikkeet jäivät valtiolle. Myös pariskunnan vaimon nimissä oleva kivääri jäi valtiolle, sillä sitä käytettiin luvattomiin kaatoihin.
Poistettu: