Yrittäjiä kutsutaan uudistumispolulle

0
Antti Leino kannustaa yrittäjiä hakemaan tukirahoja.

Someron, Raision, Paraisten, Kaarinan ja Laitilan yrittäjiä kutsutaan nyt uudistumispolulle. Varsinais-Suomen Yrittäjien koordinoiman hanke järjestää tänä vuonna aiheesta teemakohtaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Hanke starttaa Turusta ensi keskiviikkona 4.3.
– Hankkeella halutaan tukea pieniä pk- ja mikroyrityksiä, joilla on aito halu kehittyä ja hakea kasvua, mutta joilta ei joko löydy aikaa, vaadittavaa osaamista tai esimerkiksi tietoa eri investointi- ja kehittämisrahoitusvaihtoehdoista, kertoo Someron kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino .
– Taustalla on kaikkien mukana olevien yrityskentän toimijoiden yhteinen havainto, jonka mukaan alueella on paljon yrityksiä, jotka haluavat kasvaa ja kehittyä.
Hankkeella haetaan vastauksia muun muassa kysymyksiin, miten yrityksen kannattavuutta voisi parantaa, miten yrityksen saa tuotua digiaikaan, mistä löytää päteviä työntekijöitä tai miten kaiken kiireen keskellä pystyy huolehtimaan myös itsestään.
– Hankkeessa voi osallistua yhteen, useampaan tai vaikka kaikkiin matalan kynnyksen tapahtumiin viiden kunnan alueella, Leino kertoo.

Turun starttitilaisuudessa 4.3. on muun muassa Bo LKV:n Tuomas Mäkelä kertomassa yrityksen uudistumistarinan sekä työskentelyä yhdessä asiantuntijoiden ja vertaisyrittäjien kanssa eri teemojen ympärillä.
– Ensi syksynä luvassa on ainakin mukaan lähtevien yritysten tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia. Nyt jos koskaan on oikea aika ottaa askel yrityksen kehittämisen polulla ja toteuttaa ne suunnitelmat, joita sinulla on ollut ehkä jo pitkään, Leino kannustaa.