Aiheina Earth hour, kiitoksia, löydetty laituri…

0

Muistakaa Earth hour lauantaina 28.3. kello 20.30–21.30.
Valot sammuksiin

Tuli riemullinen olo lukiessani rehtori Merja Klemolan kommenttia tiistain Somerossa otsikolla ”Kiitos opettajat ja opiskelijat”. Kyllä meidän somerolaisten kelpaa! Kaikki toimijat koulun, opettamisen ja oppimisen maailmassa sujuu hyvin ja vastuullisesti. Olen kiitollinen.
Kiitos Rehtori Klemola

Kiitos kaikille teille opettajille, jotka olette nipistäneet tunneistanne vartin tai kaksi, ja lähettäneet opiskelijat ulos happihyppelylle. Ehkä myös pieni niska-hartiajumppa tai venyttelyhetki tunnin alkuun tai loppuun olisi mahdollinen. Tekisi varmaan terää myös itsellenne. Voimia ja luovuutta toivotellen.
Kiitollinen huoltaja

Löytynyt laituri! Eilinen myrskytuuli Arimaa-järvellä toi rantaamme laiturin. Toivottavasti omistaja hinaisi sen pois.
Tiedustelut 040 753 1459

”Suojain” toisti vain sen mitä terveydenhuollon ammattilaiset ovat sanoneet/ohjeistaneet. Ja jos on altistunut, ilman oireita, niin ei mennä kauppaan tai muuallekaan.
Asioita seuraava

Eikö Urheilutielle saisi puomin yöksi tai betoniporsaat kokoaikaisesti. Suuremmissa kaupungeissa tällaisia läpiajettavuuden katkaisuja on runsaasti. Aina on tyhmiä, jotka eivät liikennemerkkejä usko, joten pitää tehdä järjestely, joka uppoaa umpiluuhun.
Tyhmyyteen varautuminen

Hyvät Urheilutien asukkaat, olette kyllä melko vaativia. Kaupungin vilskeen lisäksi teillä pitäisi olla maaseudun rauha, keskellä kaupunkia. Vinkiksi, esimerkiksi täällä Somerniemellä on paljon tilaa ja halpoja asuntoja, eli nukkua voi vaikka päivällä. Tosin ei kauppoja, ei katuvaloja. Elämä on valintoja.
Hyvät yöunet

Jotain tolkkua Urheilutien ihmiset. Jos keskustassa asuu, joutuu jonkun verran sietämään häiriöitä. Vaihtoehtona on muuttaa metsiin. Valinta on teidän. Vai kiinteistöjen arvot putoavat? Kuinka paljon ne ovat mahtaneet pudota huomattavasti vilkkaamman Joensuuntien varrella! Tai että kaupungin rakentamat hidasteet pitäisi purkaa, kun kuulemma haittaavat teidän asumista. Oh hoh.
On niitä suurempiakin murheita

Facebookin keskusteluryhmissä Somerolla on esiintynyt ikävää ja törkeääkin puhetta kanssaihmisiä ja heidän valintojaan kohtaan. Koittakaa muistaa presidenttimme sanat: inhimillisyyttä tarvitaan varsinkin nyt. Ryhmien ylläpitäjät ovat varmasti joutuneet poistamaan pahimpia ylilyöntejä, mutta vielä enemmän voisi yrittää. Se, että on sananvapaus, ei tarkoita, että mitä tahansa sammakoita saisi suustaan päästää.
Koronasta ei helpolla päästä