ArskaLoKoKo Final Fouriin

0
Vilho Välttilä (pallon kera) väänsi korin alla vahvasti ArskaLoKoKon voitokkaassa vieraspelissä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Somerolais-loimaalainen koripallon yhteistyöjoukkue ArskaLoKoKo varmisti hyvissä ajoin ennen sarjansa päättymistä pääsynsä alle 16-vuotiaiden poikien Läntisen alueen lopputurnaukseen, eli Final Four -tapahtumaan.
Sinetin tavoitteenaan olleen FF–paikan toteutumiselle ArskaLoKoKo kävi hakemassa pirkanmaalaisen RaLu:n kotikentältä. Tamperelaisen Raholan Pyrkivän ja Pälkäneen Luja-Lukon yhdistelmäjoukkue nöyrtyi vierailleen selkein koriluvuin 49–77 (23–39).
Ottelu käynnistyi tasaisena ja ensimmäinen erä oli hakemista molemmin puolin. Toisessa erässä ArskaLoKoKo laittoi tuulemaan ja karkasi ensimmäisen erätauon yhden pisteen johtoasemastaan peräti kuudentoista pinnan puoliaikajohtoon.
Kolmas erä kuitenkin osoitti, ettei RaLu ollut vielä luovuttanut taistelua voitosta. Vierasjoukkueen suoritustason hieman pudotessa RaLu vei erän nimiinsä pistein 14–12, eli päätöserään lähdettiin AL:n neljäntoista pinnan etumatkalta.
Tuollainen ero ei ole koripallossa vielä voittoa takaava johtoasema, joten ArskaLoKoKon oli lisättävä paukkuja viimeisen erän pelaamiseensa. Kolmen pisteen heitot löysivät hyvällä prosentilla maaliinsa ja voimiakin vierailla riitti loppuun asti enemmän kuin kotijoukkueella.
ArskaLoKoKon pelaajista Kaapo Nikander ahersi tuttuun tapaansa molemmissa kenttäpäädyissä, tehden 31 pistettä. Muu joukkue säesti tasaisilla suorituksilla ja kaikki pelaajat saivat pinnoja tililleen.
Vilho Välttilä ja Eetu Joutsenneva pelasivat hyvän ottelun korin alla. Molemmat saivat paiskia hartiavoimin töitä RaLun kookkaan viitospaikan pelaajan kanssa ja onnistuivat väsyttämään tämän säädyllisille tehoille.

”Monarilla” tänään tamperelaisvieraita

Lohkoaan kevätkauden viiden sarjakierroksen jälkeen puhtaalla pelillä johtava ArskaLoKoKo kohtaa tänään Someron monitoimitalossa Tampereen Pyrintö/Red -yhdistelmän, jonka pistetili on tässä sarjassa yhä avaamatta.

ArskaLoKoKon pisteet RaLun vieraana: Vilho Välttilä 9, Jesper Mäenpää 6, Niilo Koivisto 6, Niko Nieminen 2, Eetu Joutsenneva 8, Erton Bytyqi 8, Roope Heinonen 7 ja Kaapo Nikander 31.