Bemer-terapia aktivoi pieniä verisuonia

0
Tuula Saarelan kaksi Bemer-tuolia on valmiina hoitoja varten Muotiputiikki Helmen pikkusopessa.

Somerolaisen Tuula Saarelan tytär putosi hevosen selästä, satutti pahasti ranteensa ja joutui leikkauspöydälle. Ranne on leikattu neljästi. Kipu ei ottanut hellittääkseen. Hieroja vinkkasi fysikaalisesta verisuoniterapiasta.

Homeopaattikoulutuksen saanut Tuula Saarela etsi tietoa Bemer-terapiasta, joka on kehitelty 21 vuotta sitten Saksassa.

– Terapia perustuu pienten verisuonten aktivoimiseen. Sitä kautta nostetaan kehon omaa vastustuskykyä, jolloin elimistö pystyy paremmin korjaamaan itse itseään, kertoo Saarela.

Ihmisen kroppa on täynnä pieniä verisuonia. Mikroverenkierto on pienten verisuonten äärimmäisen tiheä verkosto kaikissa kudoksissa. Sen avulla kehon solut saavat tarvitsemansa hapen ja ravintoaineet, ja sen kautta kuona-aineet, aineenvaihdunta- ja hajoamistuotteet, poistuvat.

– Kun veri saadaan kiertämään kunnolla elimistössä ja kudoksissa pienimpiä verisuonia myöten, lähtevät happi ja ravintoaineet liikkeelle. Näin tuetaan kehon toimintaa sen luonnollisissa prosesseissa. Elimistön suorituskyky paranee, palautuu rasituksesta paremmin ja alttius infektioille ja sairauksille vähenee.

Mikroverenkierron heikkenemisen riskitekijöitä ovat liikunnan puute, huono ruokavalio, ylipaino, tupakointi, korkea verenpaine ja stressi. Ikä tuo verisuoniin kulumisen merkit. Kudos kovettuu ja haurastuu.

Bemer-esitteiden mukaan fysikaalinen verisuoniterapia on verisuonten biorytmistä stimulointia paikallisesti mekaanisella ärsytyksellä. Stimuloidaan heikentynyttä verisuonten seinämien luontaista liikettä ja parannetaan siten mikroverenkiertoa.

Tähän tarvitaan laite, joka lähettää impulsseja tarkkaan määritetyin aikavälein ja luo magneettisen kentän. Sähkömagneettisen kentän avulla mikroverisuonten seinämien lihassoluja stimuloidaan patentoidulla singnaalilla siten, että hiussuonistoon pumppautuu enemmän verta.

Tuula Saarela osti kotiinsa Bemerin itsehoitolaitteet, ja tytär sai avun. Kivut ovat hellittäneet. Saarela kouluttautui Bemer-terapiaan ja hankki lisää laitteita vuokrattavaksi. Useampi henkilö on saanut laitteista apua ja myös perheen lemmikit, kuten koira ja tyttären hevonenkin.

Saarelan laitteista kaksi on Muotiputiikki Helmen pienessä sopessa. Siellä on kaksi istuinta, kuin aurinkotuolia, joiden päällä on ohut patja. Koko keho saa hoitoa. Mahdollista on myös täsmähoito tiettyyn vartalon kohtaan, vaikkapa polveen.

Kerrallaan paikallaan lökötellään kahdeksan minuuttia. Suositus on kaksi kahdeksan minuutin jaksoa päivässä; monelle riittää vähemmän.

– Joku saa tuloksia muutamasta kerrasta. Toinen tarvitsee useamman rupeaman ja joku jatkuvaa hoitoa. Joku taas kokee, ettei tunnu missään, selvittää Saarela kokemuksia.

Minna Kari-Åberg suhtautuu epäilevästi kaikkiin hoitoihin. Hän pitää suurinta osaa huuhaana.

Hän testasi Bemer-hoitoa. Parin kerran jälkeen hän ei tuntenut mitään erityistä kehossaan, ei hyvää eikä pa

haa.

– Aamulla menin vessaan. Yhtäkkiä tajusin, ettei minulla ollutkaan kädessäni keppiä, jonka kanssa yleensä könkkään vessaan. En myöskään tuntenut kipua enkä kankeutta useamman kerran operoidussa polvessani. En ollut tehnyt mitään erikoista. Ei se voinut muusta johtua kuin Bemer-hoidosta, hämmästelee Kari-Åberg.

Someron Bemer-soppi pyörii klubiperiaatteella. Kun hankkii kuukausikortin, voi käydä hoidoissa liikkeen aukioloaikoina niin monta kertaa kuin haluaa. Päivätahti saa olla korkeintaan kaksi kertaa vuorokaudessa.

– Tästä hyötyvät kaikki, joilla on verenkierto, siteeraa Tuula Saarela hoitoa markkinoinutta fysiatri, lääkäri ja huippu-urheilijatiimin jäsentä Veli-Pekka Valkosta.

Apua on koettu saavan muun muassa turv

onneisiin jalkoihin, kylmiin sormiin, nivelkipuun, väsymykseen ja univaikeuksiin.

– Oireet voivat kertoa huonosta verenkierrosta. Pienten mikroverisuonten heikentynyttä verenkiertoa voi stimuloida Bemer-terapialla, tähdentää Tuula Saarela.

Hän kertoo, että fysikaalista verisuoniterapiaa voi käyttää esimerkiksi saadakseen haavan paranemaan, kivun lievenemään, unen laadun paremmaksi, aineenvaihdunnan tehostumaan tai palautuakseen liikuntasuorituksesta.

Laitetta ei suositella elinsiirtopotilaille, joilla on hylkimisenestolääkitys eikä juuri leikkauksissa olleille tai vakavasti sairaille ilman lääkärin lupaa.