Covid-19 saavutti Someron

0

Covid-19 -tauti lähti liikkeelle Kiinan Wuhanista viime vuoden lopulla. WHO:lle varoitus tuli maan viranomaisilta uudenvuodenaattona. Tartuntoja oli 27, ja asiaa oli jo aikansa salailtu.

Nyt varmennettuja koronavirustartuntoja on yli 1 300 Suomessa, ja maailmassa yli 660 000. Pandemiaan kuolleita on maailmalla yli 30 000 ja Suomessa 11.

Suomi on päässyt tähän asti vähällä, mutta määrät tulevat kasvamaan. Viime perjantaina iltapäivällä Someron kaupunki vahvisti, että useita tartuntoja on jo täällä. Vahvistettu lukema on tätä kirjoitettaessa 2–9. Vasta viikonloppuna koronavirus levisi Suomessakin viimeiseen maakuntaan Kainuuseen, jossa sitä ei tähän asti ollut.

Nyt on omassa kaupungissakin myönnettävä, että mitään ei enää ole tehtävissä taudin tulon estämiseksi. Sen sijaan on keskitettävä voimat, tahto ja taidot koronavirustartuntojen määrän pitämiseksi mahdollisimman pieninä.

Kenenkään ei pidä tautia enää vähätellä. Huolehditaan käsihygieniasta, vältellään kontakteja muihin ja liikutaan mahdollisimman vähän.