Taidetta vanhoista farkuista

0
Kuva Martiina Sairanen/TS

Ecotekola avaa maanantaina Varkun viemää -näyttelyn kirjaston parvigalleriaan, jossa se on kuun loppuun. Sen jälkeen näyttely jatkuu Valtaharjun kiinteistössä tyhjässä liikehuoneistossa koko huhtikuun ajan.
– Näyttely on meidän kaikkien työpajojen yhteinen iso projekti, kertoo vastaava työpajaohjaaja Riina Lehtinen .
– Koskaan aiemmin ei ole myöskään näyttelyä järjestetty, ainoastaan Ruokava-messuilla on ollut tuotteita esillä joskus vuosia sitten. Sikälikin tämä on koko kuntouttavan työtoiminnan väelle upea ja ainutlaatuinen kokemus. Kaikki ovat valmistaneet innolla näyttelyyn tulevia tuotteita.
Päämateriaali näyttelyyn on kierrätysfarkku.
– Pajalaiset ovat loihtineet siitä aivan laidasta laitaan kaikkea. Farkulla on tuunattu sohvia, vanhoja puisia keinutuoleja ja raheja, tehty laukkuja, tauluja, leluja, mattoja, tyynyjä, koruja sekä fantasioitu tekemällä lähes aikuisen ihmisen mittainen keiju. Kerta kaikkiaan upeita töitä, Lehtinen kehuu.
Näyttelyssä julkistetaan myös isot keramiikkatyöt, joissa inspiraation lähteenä ovat toimineet Häntälän notkot. Keramiikkatöiden teossa ovat opastajina toimineet taiteilijat Antero Kare ja Pirjo Lautiainen .