Homopojan opas sai Punni-palkinnon

0
Eino Nurmisto voitti esikoiskirjallaan 4 000 euron arvoisen Punni-palkinnon.

Lastenkirjainstituutin jakama Punni-palkinto annetaan tänä vuonna Somerolta kotoisin olevan Eino Nurmiston kirjalle Homopojan opas (Nemo 2019). Palkinnon arvo on 4 000 euroa.
Nurmiston esikoisteos on palkintoraadin mukaan rohkea avaus tietokirjallisuuteen ja tuo kuuluviin äänet, jotka on aiemmin jätetty alaviitteeksi. Seksuaalikasvatuskirjojen perinteisiä teemoja pohditaan tällä kertaa homomiehen ja -pojan näkökulmasta. Nurmisto kirjoittaa suoraa ja rehellistä tekstiä, ja vastaa homopoikien ja muidenkin mieliä askarruttaviin kysymyksiin, joita ei välttämättä kehtaa edes kysyä.
Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Kirsi Kunnaksen Punni on kertomus erilaisuuden hyväksymisestä (Tiitiäisen tarinoita, WSOY 1957).
Punni-palkintoraadin asiantuntijajäseninä toimivat kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg ja toimittaja Pia Ingström , Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen jäsenedustajana kirjastonhoitaja Sanna-Mari Samu ja nuorisojäsenenä lukiolainen Heidi Rautiainen . Raadin puheenjohtajana toimi Lastenkirjainstituutin kirjastonhoitaja Heidi Juopperi .