Ilmastonmuutos ja roskaaminen

0
Kuva SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Onko mielestänne mukava elää saastuneella maapallolla ja jätteiden keskellä? Uskoisin, että ei. Entä onko mukava tietää, että kun menemme sukupolvissa eteenpäin, niin omilla lapsilla ja lapsenlapsilla ei välttämättä ole enää mahdollisuutta asua maapallolla ihmisten aiheuttaman jatkuvan roskaamisen ja välinpitämättömyyden takia? Vaikka kyseinen asia kuulostaakin karulta, niin se on valitettavasti totta!
Ajatelkaa, että eläisitte tällä hetkellä 2090-luvulla. Eläisitte muuten normaalia arkea, paitsi että ilmasto olisi saasteista, vesi likaista ja meret rehevöityneitä. Lisäksi maapallo kärsisi vaihtelevista huonoista keleistä, joidenkin eläinlajien sukupuuttoon kuolemisesta, ruuan heikkenemisestä ja jäätiköiden sulamisesta. En tiedä teistä, mutta minun mielestäni olisi aivan hirveää elää sellaisessa ympäristössä.
Nyt on viimeinen tilaisuus tehdä loppu tästä kaaoksesta ja antaa tulevaisuuden ihmisille puhdas ja raikas maapallo!
Minusta jokaisen pitäisi tehdä niitä pieniä mutta oikeita valintoja. Yksi maailmaa parantava valinta on laittaa roskat roskakoriin ja unohtaa seuraava lause: ”Ei tuokaan laita, niin en minäkään laita.”
Suuriin ilmastoon vaikuttaviin valintoihin emme pysty vaikuttamaan, mutta voimme kuitenkin lopettaa välinpitämättömyyden ja yrittää edes olla roskaamatta luontoa ja esimerkiksi kierrättää muovia.
Mitä pääasiassa haen tällä tekstillä on se, että ihmiset lopettaisivat moneen kertaan mainitun välinpitämättömyyden ja antaisivat tulevaisuuden asukkaille mahdollisuuden elättää perheitään ja elää samanlaista elämää kuten mekin.

Tuukka Tervo