Kriisitilanteessa henkisen puolen merkitys kasvaa. Tutkitusti puutarhaharrastaminen sekä liikkuminen puistoissa ja luonnossa laskevat verenpainetta ja alentavat stressiä. Yksin eristyksissä oleville kasvien hoitaminen ja kasvun seuraaminen voivat luoda luottamusta tulevaisuuteen.

On epätodennäköistä, että ulkona voisi saada koronavirustartunnan, kun pitää riittävän etäisyyden muihin liikkujiin. Kannattaa mennä sellaisiin paikkoihin, joissa ei ole ruuhkaa, ja välttää suosituimpia ulkoilukohteita.

Kotioloihin pakotettujen kannattaa tehdä kierros oman asumuksensa ympäri. Puutarhasta voi saada iloa jo nyt, vaikka vaan katselemalla ja nauttimalla, ehkä miettimällä, mitä tekisi ja mihin tarttuisi tuonnempana.

Puutarhaharrastus lisää henkistä ja fyysistä terveyttä. Kun kotona ja sen lähipiirissä on yhteistä ja mielekästä tekemistä, pysyy luottamus tulevaisuuteen hyvänä. Kasvun ihmeen seuraaminen ohjaa ajatuksia tulevaan kasvukauteen ja vähentää ahdistusta.

Puutarhaharrastaminen on hyödyllistä sekä fyysisen että henkisen terveyden näkökulmasta. Työt aktivoivat myös liikkumaan monen liikuntaharrastustoiminnan ollessa tauolla.