Kaupunki ostaa palkanlaskennan Loimijoen Kuntapalveluilta

0

Someron kaupungin palkanlaskenta hoituu elokuusta lähtien Loimijoen Kuntapalvelut Oy:n kautta.

Tähän asti palvelu on tehty pääosin kaupungin kahden oman palkanlaskijan voimin. Yksityiseltä yrittäjältä Maaritin tilipalvelulta on hankittu ostopalveluna opettajien palkanlaskenta ja myös kiireapua tuntiperusteisesti. Lisäksi tuntitessiläisten palkkoja on hoidettu kaupungin teknisessä toimessa.

– Pääsyynä siirtoon on nykyisen palkanlaskennan haavoittuvuus. Nykyisellä henkilöstömitoituksella palkkahallinto on hyvin haavoittuvainen sekä resurssien että osaamisen suhteen, esimerkiksi kun sairastutaan, ollaan lomilla tai henkilöstön vaihdostilanteissa, selvittää kaupunginjohtaja Sami Suikkanen.

Kaupunginhallitus katsoi Loimijoen Kuntapalvelut riittävän laajaksi yksiköksi, josta löytyy tekijöitä palkanlaskentaan.

Yhtiö todettiin myös kustannustehokkaimmaksi vaihtoehdoksi. Someron kaupungin palkanlaskennan kulut tulevat jatkossa olemaan noin 152 000 euroa vuodessa. Lisäystä nykyiseen on 12 000 euroa.

– Se vaatii meiltä uudenlaista toimintatapaa, kun toimitaan sähköisesti ja etänä. Esimiehillä on uuden opettelemista, arvelee kaupunginjohtaja palkanlaskennan siirrosta kaupungin omasta toiminnasta ulkopuoliselle toimijalle Forssaan.

Kaupungin kaksi palkanlaskijaa siirtyy Loimijoen Kuntapalvelun Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Palveluiden hankkiminen yhtiöltä edellyttää, että Someron kaupunki on Loimijoen Kuntapalvelun osakas, sillä yhtiö myy palveluitaan vain osakkailleen.

Kaupunginhallitus päätti, että Somero hankkii yhden yhtiön osakkeen 2 200 euron hintaan.

Loimijoen Kuntapalvelu Oy:n suurin osakas on Forssan kaupunki, 59,2 prosenttia ja toisena tulee Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä 40 prosentin osuudella.

Yhtiöllä on noin 150 henkilöä töissä. Heissä on ateria-, puhtaus- ja taloushallinnon ammattilaisia.