Kevytväyliin helppoja lisäyksiä

0

Uudet kevyen liikenteen hankkeet voivat olla pieniä – jopa edullisia toteuttaa, mutta voivat parantaa ratkaisevan paljon kuntalaisten liikkumismahdollisuuksia.

Somero-lehdessä oli 25.2. kirjoitus, jossa esiteltiin ajatusta Saarentaantien ja Ihamäentien varsille rakennettavista, nykyisten väylien täydennyksistä. Niiden avulla saataisiin noin 10 kilometrin pituinen lenkki, joka suurelta osin kulkisi kauniissa järvi- ja peltomaisemassa.

Raimo Rönkkö on nyt tehnyt kaupungille kuntalaisaloitteen, jossa hän esittää kyseisten väylien rakentamista. Perusteluinaan hänellä on lenkkeilijöiden ja jalankulkijoiden liikenneturvan parantaminen.

Saarentaantielle tarvittaisiin Arskametallin ohi ja Härkäkujan väliselle matkalle puolisen kilometriä uutta väylää. Ihamäentielle riittäisi maneesin ja Hämeen Härkätien välille noin 400 metrin matka. Näin vähällä toteutuisi pitkä liikuntareitti.

Toivoa sopii, että Ely-keskus olisi suopea hankkeille, joita Somero nyt tulee esittämään. Niiden toteutuessa tulisi lisäys myös terveydellisiin tavoitteisiin.